nieuws

Aanbieders cruisevakanties kondigen prijsverlagingen aan

Hotel

Cruisevakanties worden in 2013 aanzienlijk goedkoper. Er wordt gesproken over een prijsverlaging van zo’n 20 procent. Met de prijsverlaging willen rederijen ook consumenten met een kleine portemonnee aan boord zien te krijgen.

Aanbieders cruisevakanties kondigen prijsverlagingen aan

De prijsverlaging wordt aangekondigd door Nico Bleichrodt van HAL. Hij schat dat cruises in 2013 gemiddeld tot 20 procent goedkoper worden. ‘Vanaf zo’n 600 euro per persoon acht dagen in Noord-Europa of de Middellandse Zee. Dat is inclusief alle maaltijden’, aldus Bleichrodt in De Telegraaf.

Aanleiding voor de prijsverlaging zijn de crisis, incidenten met het Norovirus op cruiseschepen en de scheepsramp met de Costa Concordia in Italië vorig jaar. Volgens Bleichrodt is het aantal Nederlandse vaartoeristen door de prijsacties in 2012 redelijk op peil gebleven.

‘We verwachten uit te komen op circa 100.000 passagiers. Volgend jaar zullen er iets meer afvaarten uit Nederlandse havens zijn. Dat stimuleert de vraag ook’, aldus Bleichrodt.

Amsterdam krijgt naar verwachting 146 cruiseschepen op bezoek. IJmuiden 36 en Rotterdam 32, zo blijkt uit de aanmeldingen tot dusver.

Reageer op dit artikel