nieuws

Eerste nieuwbouw Fletcher Hotels officieel geopend

Hotel

Fletcher Hotels heeft het eerste nieuwbouwproject officieel geopend. In het Nautisch Kwartier in Huizen is een driesterrenplushotel geopend met 80 kamers. De onderneming investeerde tussen de 16 en 17 miljoen euro in het project, waarvan ook een restaurant, een wijnlounge en een vergader- en evenementenlocatie deel uitmaken.

Eerste nieuwbouw Fletcher Hotels officieel geopend

In het volledig nieuw gebouwde nautisch centrum in de oude haven van Huizen speelt Fletcher Hotels de hoofdrol als het gaat om de horecavoorzieningen. Het bedrijf exploiteert een hotel met tachtig kamers, J Restaurant en Riva Wijnlounge. Op het complex ligt ook evenementen- en vergaderlocatie Kalkovens, dat eind 2010 werd overgenomen.

Miljoeneninvestering

Fletcher investeerde tussen de 16 en 17 miljoen euro in de nieuwbouw, aldus hotelmanager Jirko Sebestík. ‘Begin 2011 werd de bouw gestart. Wij zijn al sinds april operationeel. De officiële opening was vrijdagavond 21 september. Die liet even op zich wachten, omdat daarvoor alle (horeca)bedrijven in het nautisch centrum open moesten zijn.’

Het Nautisch Kwartier huisvest verder pannenkoekenrestaurant Dickens, eet- en drinkgelegenheid CornelisZ en restaurant en bar Shore Club. Sebestík: ‘We wisten wat er ging komen en hebben het aanbod daarop afgestemd. De Riva Wijnlounge is daarvan een goed voorbeeld, dat ontbrak in het assortiment.’

De hotelbezetting ligt sinds de opening op gemiddeld 85 procent. ‘We hebben gekozen voor driesterrenplus, omdat in de omgeving eigenlijk alles vier sterren heeft’, aldus Sebestík. ‘Zowel de leisure- als de zakelijke gast kan hier terecht, die verdeling is op dit moment ook fiftyfity.’

Groeiplannen

De opening van het tweede nieuwbouwhotel van Fletcher, langs de snelweg A2 in Amsterdam, staat gepland voor begin  volgend jaar. Overnameplannen zijn er ook, zo meldde Fletcher-oprichter Chris Luken recent in de Telegraaf. Daarvoor wil hij het najaar gebruiken.

Bekijk hier de foto’s.

Reageer op dit artikel