nieuws

Geen hotel op bedrijventerrein Kellen in Tiel

Hotel

Plannen om een hotel met 96 kamers te bouwen op bedrijventerrein Kellen in Tiel zijn afgekeurd door de gemeente. Het initiatief van restaurant De Betuwe, dat ook het zalencentrum wilde uitbreiden, is volgens het college van B&W te veel in strijd met milieuregels.

Geen hotel op bedrijventerrein Kellen in Tiel

Restaurant De Betuwe wilde op bedrijventerrein Kellen een hotel bouwen met 96 kamers en bovendien het zalencentrum uitbreiden, zo meldt De Gelderlander op de website. Het college van burgemeester en wethouders ziet dat in verband met milieuregels niet zitten.

Op het bedrijventerrein kunnen alleen andere functies worden toegevoegd als deze geen beperkingen opleveren voor omliggende bedrijven. Met de komst van het hotel is daarvan volgens het college wel sprake.

Een tweede plan van de eigenaar van het restaurant heeft wel goedkeuring: een handel in de categorie auto’s, boten en caravans. Dit betekent wel dat de bestemming van het perceel verandert van horeca naar bedrijventerrein, daarbinnen kan dan horeca worden mogelijk gemaakt.

Foto: website restaurant De Betuwe

Reageer op dit artikel