nieuws

Paramount wil mega park bij Londen

Hotel

De Amerikaanse filmmaatschappij Paramount Pictures wil een enorm entertainmentpark bouwen vlak bij Londen. Het park krijgt naast hotels en restaurants ook concertzalen, theaterruimtes en een groot indoor-waterpretpark.

Paramount wil mega park bij Londen

Het entertainmentpark van Paramount komt in het Engelse graafschap Kent. Als de ontwikkelaar het bedrag van bijna 2,5 miljard euro bijeen krijgt, is de kans groot dat Disneyland Parijs er een serieuze concurrent bij krijgt.

Ontwikkelaar London Resort Company Holdings voorziet niet alleen de bouw van het naar eigen zeggen grootste indoor waterpretpark van Europa, het wil ook concert-, theaterzalen en hotels. Het project zou tot 27.000 banen kunnen creëren, ‘een immense economische kans’, aldus een woordvoerder van de lokale overheid.

London Resort Company Holdings heeft al overeenstemming met Paramount voor het gebruik van de naam.

Het Hollywoodpark zou gebouwd worden op de terreinen van een voormalige cementfabriek, op slechts een kwartier rijden van Londen en ruim twee uur met de trein vanaf Parijs.

Reageer op dit artikel