nieuws

Amsterdamse tophotels willen eigen taxiplaatsen

Hotel

De vijfsterrenhotels in Amsterdam zijn met de gemeente in overleg over eigen parkeerplaatsen voor taxi’s. ‘Op die manier kunnen we als hoteliers controle uitoefenen en weten we zeker dat onze gasten niet worden belazerd’, aldus general manager Marcel van Aelst van Hotel Okura, die het gezamenlijk overleg voorzit.

Amsterdamse tophotels willen eigen taxiplaatsen

De hoofdstedelijke vijfsterrenhotels zitten frequent met elkaar om tafel voor een overleg, dat wordt voorgezeten door Hotel Okura-general manager Marcel van Aelst.

Eén van de agendapunten op dit moment is het krijgen van eigen parkeerplaatsen voor taxi’s. Daarover zijn de hoteliers in overleg met de gemeente.

Van Aelst over het plan: ‘Hotel Okura heeft een eigen terrein en daardoor kunnen wij zelf bepalen welke taxi’s hier mogen komen. Niet iedereen heeft echter dit geluk, terwijl het wel heel erg belangrijk is dat we de juiste taxi’s voor de deur hebben staan.’

‘We denken aan bijvoorbeeld drie eigen parkeerplaatsen per hotel, zodat we zelf de gelegenheid hebben om daarover controle uit te voeren’, aldus Van Aelst. ‘Daarmee kunnen we voorkomen dat onze gasten worden belazerd, om het zo maar even uit te leggen.’

Reageer op dit artikel