nieuws

Hoogste punt nieuw onderkomen NH-hotel Rotterdam

Hotel

Het hoogste punt van De Rotterdam op de Kop van Zuid is donderdag 15 november bereikt. In het grootste gebouw in aanbouw in Europa, dat is ontworpen door architect Rem Koolhaas, komt onder andere een NH-hotel met 285 kamers.

Hoogste punt nieuw onderkomen NH-hotel Rotterdam

Zo’n vierhonderd bouwers stonden donderdag 15 november even stil bij het bereiken van het hoogste punt (150 meter) van De Rotterdam op de Kop van Zuid in de Maasstad een jaar voor de oplevering. Het grootste gebouw in aanbouw in Europa is ontworpen door architect Rem Koolhaas.

Nieuwe ontmoetingsplek

In De Rotterdam, 160.000 vierkante meter groot, komt onder andere een NH-hotel met 285 kamers en congresruimtes, die volgens de hotelgroep ‘volledig zijn ingericht volgens de laatste trends op het gebied van technologie, creativiteit en luxe. Het wordt een nieuwe ontmoetingsplek in de stad met op 30 meter hoogte een terras aan het water.’

Het pand gaat verder ook andere horecafaciliteiten, kantoren, woningen, winkels, een garage en mogelijkheden om te sporten huisvesten.

Project verticale stad

Het project verticale stad, zoals Koolhaas het noemt, verwijst onder meer naar de verschillende functies en diensten die onder één dak worden gebracht. Hierdoor kunnen bewoners in principe 24 uur per dag in het gebouw verblijven.

Ook is het een verwijzing naar het ontwerp zelf, dat bestaat uit drie torens die tegen elkaar aanschuren. Het bovenste deel is iedere keer iets verschoven ten opzichte van het onderste.

Het gebouw weegt 230.000 ton, dat overeenkomt met 230.000 auto’s, ofwel een filelengte van 1200 kilometer, van Amsterdam naar Milaan.

Bron: ANP / Foto: website De Rotterdam

Reageer op dit artikel