Kust blijft populair bij toeristen

Kust blijft populair bij toeristen

De Nederlandse kust blijft onverminderd populair bij toeristen uit binnen- en buitenland. Vorig jaar vierden ongeveer 1,75 miljoen buitenlandse toeristen hun vakantie langs de kust en 3 miljoen Nederlandse vakantiegangers. Samen besteedden zij ruim 1 miljard euro.

Dat blijkt uit dinsdag 13 november gepubliceerde cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Vooral Duitsers en Belgen kwamen afgelopen jaar naar de Nederlandse stranden. Met 1,3 miljoen mensen in 2011 staan de Duitsers nog steeds op nummer één. Het aantal Belgen dat naar de kust afreisde, verdubbelde in 10 jaar tijd ruim: van 110.000 naar 250.000.

De Nederlandse kust is een belangrijk onderdeel van de (inter)nationale marketing van Nederland. Het NBTC zet zich, samen met partners, in om de Nederlandse kust blijvend onder de aandacht te brengen van (potentiële) bezoekers', aldus een woordvoerster van het NBTC.

Samen met Strand Nederland houdt het NBTC op 14 en 15 november het congres de Landelijke Kustdagen in het Zeeuwse Veere. Het thema is 'de kracht van de kust'. Er komen onderwerpen aan bod als economische (beleids)ontwikkeling, milieu, duurzaamheid, onderzoek en marketing.

Bron: ANP