nieuws

Lucas Petit: ‘Ik heb contract met ss Rotterdam tot 2020

Hotel

Hotelier Lucas Petit, eigenaar van het Cruise Hotel op het ss Rotterdam, heeft met verbazing kennisgenomen van de berichtgeving van Woonbron vanmorgen rondom de verkoop van het schip aan hotelketen WestCord. Petit wil van wijken weten en zegt zich te houden aan het huurcontract, dat loopt tot 2020.

Lucas Petit: ‘Ik heb contract met ss Rotterdam tot 2020

Petit in een reactie: ‘In haar persbericht doet Woonbron het voorkomen alsof wij als eigenaar en exploitant van het hotel door de komst van WestCord de intentie hebben te gaan vertrekken. Ik heb daar met verbazing kennis van genomen. Daarvan is geen sprake, wij hebben een huurcontract tot 2020 en tot die tijd gaan we onverminderd enthousiast verder’.

Petit is in Nederland eigenaar van zeven hotels en is als hotelpartner sinds 2007 betrokken bij de ontwikkeling van het schip. Sinds februari 2010 exploiteert hij het hotel en de horeca op het ss Rotterdam.

Petit:’Laat er geen misverstand over bestaan dat wij verheugd zijn dat het schip in Rotterdam blijft, maar Woonbron moet niet de suggestie wekken dat ons hotel met onze medewerkers van boord gaat. Ik kijk er naar uit om de koper van het schip te ontmoeten en onze toekomstige samenwerking te bespreken’.

Cruise Hotel exploiteert met 220 medewerkers twee restaurants en telt 254 kamers en is daarmee het tweede grootste hotel van Rotterdam, zo laat Petit weten. De reactie van Petit komt enkele uren nadat Woonbron meldt dat de ss Rotterdam voor 29,9 miljoen euro is verkocht aan WestCord Hotels van Harry Westers.

Reageer op dit artikel