nieuws

Nederlandse kanshebbers European Hospitality Award

Hotel

Nederland heeft maar liefst drie kansen om dit jaar een European Hospitality Award te pakken, waarvan twee voor Swissôtel Amsterdam. De andere genomineerde is Hotels van Oranje.

Nederlandse kanshebbers European Hospitality Award

De awards worden op vrijdag 2 november in het Londense Landmark Hotel uitgereikt in elf categorieën, waarbij voor elke categorie drie tot vijf genomineerden zijn.

Swissôtel is genomineerd voor de prijs Hotel Service of the Year, Swissôtel general manager Harold Kluit is genomineerd als Hotelier of the Year en Hotels van Oranje in Noordwijk staat op de shortlist voor Green Hotel of the Year.

Vooral dat laatste is een prestatie, aangezien het Noordwijkse hotel pas een half jaar geleden haar Green Globe certificaat kreeg. Nog slechts negen hotels in Nederland beschikken over dit strenge – en dure – certificaat.

Wereldwijd

In totaal zijn vijftig hotels in achttien landen wereldwijd genomineerd. De prijzen heten dan wel European Hospitality Awards, maar de prijzen worden aan hotels in de hele wereld toegekend.

Er staat op de shortlist overigens een vierde ‘Nederlandse’ kanshebber, maar dat lijkt een foutje. Achter The Mere Golf Resort & Spa, Sabre Hospitality Solutions – genomineerd voor Hotel Technology of the Year – staat Nederland als vestigingsland, maar het hotel staat toch echt tussen Manchester en Liverpool. Engeland dus.

Reageer op dit artikel