nieuws

Twee directieleden Sandton weg

Hotel

Sylvester Ponsen en Jacco Voorn verlaten eind 2012 de directie van Sandton Hotels. De hotelgroep van oprichters Rogier Braakman en Gui de Vries heeft een groeistop afgekondigd.

Twee directieleden Sandton weg

‘Sandton Hotels gaat na een periode van acht jaar groei consolideren,’ meldt het persbericht. ‘Vanuit het niets is Sandton heel hard gegroeid sinds de oprichting in 2004. We deden drie tot vier nieuwe hotels per jaar. Dat is een moordend tempo waar onze organisatie niet op ingesteld is. Het gaat ons niet om de hoeveelheid hotels, maar om de kwaliteit. Nu hebben we achttien hotels, maar of dat er 17 zijn of 21, daar halen we onze waardering niet uit,’ motiveert Rogier Braakman de beslissing. ‘Het gaat om de kwaliteit van de hotels. Wij gaan inzetten op viersterren de luxe locaties met substantiële omvang.’

Recent nam Sandton al afscheid van De Nederlanden in Vreeland. ‘Een prachtig restaurant maar met slechts tien hotelkamers.’ Andere hotels die overgingen in andere handen: Hotel Toor in Alphen aan de Rijn, De Cooghen op Texel en het Gilde Hotel in Deventer.

Geen conflicten

Naast Rogier Braakman en Gui de Vries bestaat de directie van Sandton na het vertrek van Sylvester Ponsen en Jacco Voorn nog uit financieel directeur Lars Duurinck. Zowel Ponsen (operationeel directeur) als Voorn (directeur product development) zoekt nog een nieuwe uitdaging. Braakman benadrukt dat de beslissing ‘in goede harmonie is genomen. Het is een zakelijke beslissing waar geen conflicten aan ten grondslag liggen. Ik denk dat Ponsen en Voorn via hun brede netwerk snel een andere baan zullen vinden. We gaan ze daar waar mogelijk zeker bij helpen.’

Reageer op dit artikel