nieuws

WestCord Hotels nieuwe eigenaar ss Rotterdam

Hotel

WestCord Hotels is de nieuwe eigenaar van de ss Rotterdam. De hotelketen neemt het stoomschip voor 29,9 miljoen euro over van woningcorporatie Woonbron. Dit betekent dat het schip in de Maasstad blijft.

WestCord Hotels nieuwe eigenaar ss Rotterdam

WestCord Hotels is een Nederlands bedrijf met veertien hotels, waaronder het Rotterdamse hotel New York. Directeur Harry Westers noemt de aankoop van de ss Rotterdam ‘een prachtige aanvulling op onze portefeuille’.

‘Het schip is uniek op de wereld’, aldus Westers. ‘Gasten kunnen blijven boeken en ook bestaande boekingen nemen wij gewoon over.’ Woonbron en WestCord Hotels hebben de intentie om de overdracht te laten plaatsvinden tussen 1 januari en 1 april 2013.

Meer dan 100 partijen toonden belangstelling

Volgens bestuursvoorzitter Bert Wijbenga van Woonbron was er interesse voor het schip van meer dan honderd partijen en is uiteindelijk overeenstemming bereikt met WestCord Hotels. Begin oktober leek het erop dat de toekomst van de ss Rotterdam in Oman zou liggen.

Contract met huidige hotelexploitant wordt onbonden

Op dit moment is de hotelexploitatie in handen van Hoscom, de organisatie van Lucas Petit. De ontbinding van dit contract is volgens Woonbron één van de nog drie aandachtspunten. De twee andere zijn het overleg met de vakbonden en de juridische afwikkeling van een beslag dat ligt op de aandelen van het schip.