nieuws

Hotelschoonmaker Albatros failliet

Hotel

Schoonmaakorganisatie Albatros in Nuenen is failliet. Albatros maakt in Nederland en België ongeveer honderd hotels schoon. De curator werkt aan een doorstart van het schoonmaakbedrijf waar ongeveer 1400 mensen werken.

Hotelschoonmaker Albatros failliet

Hotelschoonmaakbedrijf Albatros Hospitality uit Nuenen is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Albatros is gespecialiseerd in de schoonmaak van hotelkamers en heeft zo’n 1400 medewerkers. Volgens de curator wordt hard gewerkt aan een overname van het uit 1974 stammende Albatros door een ander bedrijf.

Volgens een eerste schatting van curator mr. R. Michielsen uit Uden heeft Albatros meer dan een miljoen euro schuld bij de Belastingdienst, het pensioenfonds en leveranciers. Albatros heeft zo’n 100 hotels in Nederland en België als klant. De jaaromzet over 2011 kwam uit op 28 miljoen euro.

De curator voert met verschillende schoonmaakbedrijven gesprekken over een doorstart van Albatros. ‘Het moet binnen een paar dagen gebeuren, anders ontstaan er problemen’, zegt de curator. Michielsen verwacht dat een ‘substantieel deel’ van het personeel hun baan kan behouden bij een doorstart.

Volgens Remco Michielsen is de oorzaak van het faillissement het hoge ziekteverzuim en de lage productiviteit van het personeel. Ook zijn er veel medewerkers met veel dienstjaren waardoor ze relatief duur zijn, aldus Michielsen. De FNV

FNV Bondgenoten noemt bij monde van Ron Meyer de kwalificaties van de curator over de medewerkers ‘gelul’. ‘Als het ziekteverzuim zo hoog is en de productiviteit laag, dan heeft de leiding van Albatros kennelijk gefaald,’ zegt hij in het Brabants Dagblad.

Bronnen: ANP/Brabants Dagblad

Reageer op dit artikel