nieuws

Onzekerheid over verkoop ss Rotterdam

Hotel

De ss Rotterdam kan (nog) niet worden verkocht aan WestCord Hotels. Christan Westers, zoon van WestCord-eigenaar Harry Westers, heeft met succes beslag gelegd op het cruiseschip. Huidig schipeigenaar Woonbron probeerde middels een kort geding tevergeefs de beslaglegging te laten opheffen.

Onzekerheid over verkoop ss Rotterdam

Het is nog steeds niet duidelijk wie de nieuwe eigenaar wordt van het voormalige stoomschip Rotterdam, zo schrijft RTV Rijnmond op de website. Woensdag besloot de rechter een beslaglegging op het schip door Christan Westers niet op te heffen en dat betekent dat de verkoop niet kan doorgaan.

Beslaglegging

MissetHoreca.nl meldde begin december dat Christan Westers beslag had gelegd op de aandelen van de ss Rotterdam. De zoon van de nieuwe eigenaar, Harry Westers van WestCord Hotels, was ook in de race voor de koop en meende eerder een deal te hebben met verkoper Woonbron.

Kort geding en bodemprocedure

De woningcorporatie spande een kort geding aan, maar de rechter besloot woensdag deze beslaglegging niet op te heffen. RTV Rijnmond meld dat er een bodemprocedure loopt over de verkoop van het schip, maar dat kan nog enige tijd duren.

Voor 30 miljoen verkocht

Woonbron verkocht de ss Rotterdam begin november aan WestCord Hotels. Het bedrijf van Harry Westers betaalde 29,9 miljoen euro voor de overname. De huidige hotelexploitatie op het schip is in handen van Hoscom, het bedrijf van Lucas Petit. Woonbron wil hem uitkopen, maar Petit wijst op een huurcontract dat loopt tot 2020.

Reageer op dit artikel