nieuws

Reisbloggers moeten meer commissie krijgen

Hotel

Reisblogger moeten commissie krijgen over de hotelkamers die worden geboekt als gevolg van een blogposting. De commisse moet ongeveer een derde van de boeking zijn. Dat vindt reisblogger Sabine de Witte.

Reisbloggers moeten meer commissie krijgen

De Witte vindt dat de huidige werkwijze van inkomsten op basis van affiliate beter kan. ‘Bloggers geven meer beleving dan een boekingssite. Ik kan wel via Booking.com een hotel boeken, maar dan heb je weer die standaard persfoto’s en mis je de beleving van een hotel. Daarom moeten bloggers meer commissie krijgen, omdat je bij bloggers meer beleving en ervaring krijgt. In de affiliate business is 10 tot 15 procent commissie gebruikelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar een vast bedrag, bijvoorbeeld een derde van de boeking’, aldus De Witte tijdens het congres TravelNext.

De Witte erkent dat het lastig is om vooraf de mediawaarde van een blogpost aan te geven. ‘Ik kan moeilijk inschatten hoeveel lezers ik met een bericht over een hotel trek. Voor De Telegraaf bijvoorbeeld is dat heel anders. Die weten hoeveel lezers ze hebben en wat de mediawaarde is. Ik heb zelf gezegd dat een publicatie een x aantal twitterberichten en Facebook-berichten op gaat leveren, dat kan ik afbakenen. Ik kan dus interactie meten en op basis daarvan voorspel ik een bepaalde waarde’.

Reageer op dit artikel