nieuws

IHG introduceert Holiday Inn Express in Rusland

Hotel

InterContinental Hotels Group (IHG) brengt budgetketen Holiday Inn Express naar Rusland. Deze week maakte IHG bekend tot 2019 vijftien hotels onder dit merk te openen in het land.

IHG introduceert Holiday Inn Express in Rusland

Om de openingen mogelijk te maken, sluit IHG een franchise MDA (Multipe Development Agreement) met Regional Hotel Chain van VIY Management. De vijftien nieuwe hotels verdubbelen het aantal hotels van IHG in Rusland.

De vijftien Holiday Inn Express hotels die tot 2019 moeten openen, zijn samen goed voor 2250 kamers. De eerste twee, in Voronezh en Chelyabinsk, openen in respectievelijk eind 2014 en zomer 2015.

IHG’s ceo Europa Angela Brav noemt het een doorbraak voor IHG in Rusland. ‘Het debuut van Holiday Inn Express en de verdubbeling van onze properties in Rusland zijn een belangrijke stap richting onze ambitie marktleider te zijn.’

Prioriteit

‘De Russische markt heeft prioriteit voor IHG in Europa’, voegt chief development officer Europa van IHG Robert Sheperd toe. ‘De markt is onderontwikkeld als het gaat om kamers die onder merken vallen. De groeiende rol die Rusland speelt in de wereldeconomie maakt het voor ons interessant. Vooral de vraag naar budget- en middensegmentkamers neemt toe.’

Momenteel heeft IHG wereldwijd tweeduizend Holiday Inn Express hotels. In totaal heeft IHG nu dertien hotels in Rusland, met bijna 3900 kamers. De keten kondigde eerder al aan in 2020 in totaal honderd hotels te hebben in Rusland en de voormalige Sovjetunie.

Reageer op dit artikel