nieuws

Beslag op aandelen ss Rotterdam opgeheven

Hotel

Het beslag op de aandelen van de ss Rotterdam wordt opgeheven. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde dinsdag 7 mei dat woningcorporatie Woonbron dit schip niet aan de Veka Group en Westwind Holding heeft verkocht. ‘Het door deze partijen gelegde beslag moet worden opgeheven’, aldus het Hof.

Beslag op aandelen ss Rotterdam opgeheven

Het geschil draait om de verkoop van het stoomschip Rotterdam, dat eigendom is van Rederij De Rotterdam bv. Woonbron is eigenaar van die aandelen. De Veka Group en Westwind Holding lieten beslag leggen op de aandelen, omdat zij vinden dat zij de aandelen hebben gekocht. Zo willen zij voorkomen dat deze aan een ander worden verkocht, speciaal aan WestCord Hotels bv.

Woonbron wilde af van het beslag, omdat het de aandelen van de ss Rotterdam aan WestCord wil verkopen. De voorzieningenrechter wees de vordering eerder af omdat met Westwind en de Veka Group inderdaad een koopovereenkomst tot stand was gekomen die Woonbron moest nakomen, stelde de voorzieningenrechter.

Woonbron stelde zich op het standpunt dat geen sprake was van een geldige overeenkomst. Daarom voelde het zich vrij om voor een andere partij te kiezen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel