nieuws

Goede meivakantie voor attractieparken

Hotel

Pretparken kijken tevreden terug op de meivakantie, die zondag 12 mei de laatste dag beleefde. Dat laten verschillende attractieparken weten.

Goede meivakantie voor attractieparken

Vakantiepark Duinrell spreekt van een ‘echte seizoensstart’ met veel gasten uit binnen- en buitenland. Walibi Holland mocht deze meivakantie 10 procent meer bezoekers ontvangen dan vorig jaar in dezelfde periode, zo laat het pretpark weten. Ouwehands Dierenpark in Rhenen verwelkomde zelfs 35 procent meer bezoekers dan vorig jaar, aldus de dierentuin.

Attractiepark Toverland in Sevenum (Limburg) beleefde in de tweede week van de meivakantie zelfs de drukste week ooit. Het bezoekersaantal lag 40 procent hoger dan verwacht. Een groot deel van de bezoekers van het Limburgse pretpark kwam uit België en Duitsland.

De gunstige bezoekersaantallen zijn volgens de parken voor een groot deel te danken aan het mooie weer. ‘Hoewel het er aanvankelijk naar uitzag dat het een koude meivakantie zou worden, zijn de weergoden de sector gunstig gezind geweest’, constateert een woordvoerder van Duinrell. Veel kampeerders kwamen met een eigen tent of caravan naar het Wassenaarse attractiepark.

Volgens Walibi waren de weersomstandigheden ‘perfec”. ‘Vooral op warme dagen waren de waterattracties populair’, aldus het park.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel