nieuws

Bewoners Lent tegen nieuw Van der Valk-hotel

Hotel

Bewoners van Lent komen in het geweer tegen de nieuwbouw van het Van der Valk-hotel bij het station. Ze hopen woensdag 11 juni zo’n duizend handtekeningen aan te kunnen bieden aan de gemeenteraad van Nijmegen.

De tegenstanders van de komst van het nieuwe hotel van Van der Valk hebben zich verenigd in het actiecomité ‘Laat Lent Laag’, zo schrijft De Gelderlander op de website. Namens het actiecomité wordt Frans Jacobs geciteerd in het artikel.

Veiligheid in het geding

Volgens hem zitten de bewoners niet te wachten ‘op zo’n hoog gebouw in onze achtertuin’. Jacobs is van mening dat naast de bereikbaarheid van oud-Lent ook de veiligheid in het geding komt als straks het nieuwe splitsingspunt extra wordt belast met de toegangsweg naar het hotel.

Het actiecomité noemt de andere kant van het spoor en de ovatonde in Resssen als betere alternatieven voor het hotel. Woensdag hopen ze zo’n duizend handtekeningen van tegenstanders aan te kunnen bieden aan de gemeenteraad van Nijmegen.

Gemeente Nijmegen

Vorig jaar april meldde MissetHoreca.nl dat de gemeente Nijmegen en Van der Valk een overeenstemming hebben getekend voor de bouw van een viersterrenhotel bij het station van Lent. De bouw moet in 2014 van start gaan.

Reageer op dit artikel