nieuws

Meer hotelovernachtingen in Amsterdam

Hotel

In de eerste helft van dit jaar heeft Amsterdam meer hotelovernachtingen geteld dan in diezelfde periode in 2012. Er waren 16,8 procent meer Nederlandse overnachtingen en 5,6 procent meer overnachtingen door buitenlanders. In totaal telden de hotels 7,5 procent meer ‘nachten’ dan in de eerste helft vorig jaar.

Meer hotelovernachtingen in Amsterdam

Met een hotelbezettingsgraad van 77,5 procent staat Amsterdam in Europa op de tweede plaats, na Londen. De hoofdstad staat samen met Hamburg en Berlijn in de top 3 van Europese stijgers, zo meldde Amsterdam Marketing dinsdag 29 oktober.

Feestjaar

De bezoekers die bij vrienden, familie of andere particulieren overnachtten en cruisepassagiers zijn niet meegeteld.

Volgens Amsterdam Marketing heeft het feestelijke jaar Amsterdam 2013 een flinke aantrekkingskracht.

Rijksmuseum

Vooral de opening van het Rijksmuseum lokte meer hotelgasten. Deze week start in New York een campagne om Amsterdam te promoten. Het aantal gasten uit de Verenigde Staten daalde namelijk licht (- 5,5%).

Belgen en Duitsers

Het aantal Belgen dat overnacht in Amsterdam, stijgt (+ 16,8%). Dat geldt ook voor Duitsers (+ 16,7%), Britten (+ 12,9%) en Fransen (+ 10,5%).

In de eerste zes maanden van dit jaar steeg ook het aantal overnachters uit Rusland en China. Er waren veel minder bezoekers uit Spanje en dat wijt de stad aan de economische crisis daar.

In totaal telt Amsterdam de eerste helft van dit jaar 5.375.000 hotelovernachtingen, waarvan 1.024.000 door Nederlanders.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel