nieuws

Roberto Payer gm nieuw Waldorf Astoria Amsterdam

Hotel

Roberto Payer wordt de nieuwe general manager van het nieuw te bouwen hotel Waldorf Astoria Amsterdam. Dat heeft Hilton Worldwide vandaag bekendgemaakt. Payer zal zijn nieuwe functie combineren met zijn huidige rol als general manager van Hilton Amsterdam.

Roberto Payer gm nieuw Waldorf Astoria Amsterdam

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam opent in het voorjaar van 2014 haar deuren. Robert Payer, geboren in Italië, wordt gezien als een trouwe Hilton-veteraan en is al sinds 1969 actief in Amsterdam.

Jean Faivre, Area Vice President Western & Southern Europe bij Hilton Worldwide, stelt dat Payers buitengewone kennis van Amsterdam en zijn ruime ervaring in het leiden van luxe hotels hem tot de beste persoon maakt voor deze functie. ‘Hij begrijpt als geen ander waar het merk Waldorf Astoria voor staat en zet zich voor de volle 100 procent in voor dit project en de restauratie van de historische panden waarin het hotel gevestigd wordt’, aldus Faivre.

Roberto Payer zelf zegt enorm veel zin te hebben in het leiden van dit hotel. ‘De combinatie van fraaie architectuur, een eersteklas locatie en een historische achtergrond staat garant voor een werkelijk unieke ervaring voor elke gast. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team de ‘True Waldorf Service’ te bieden, waarbij we onze gasten steeds weten blijven te verrassen en hun verwachtingen te overtreffen’, aldus Payer.

Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en wordt gezien als een aanwinst voor het luxesegment van de hoofdstad. Het hotel is gevestigd aan de Herengracht 542-556, in zes grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De entree en majestueuze trap naar een ontwerp van Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III, verlenen het hotel zijn grandeur.

Reageer op dit artikel