nieuws

Hotels.com: Rusland enorme groeimarkt voor hotels

Hotel

Rusland is door een groeiende middenklasse en een stijgende koopkracht een van de belangrijkste groeimarkten voor hotels wereldwijd. Bijna de helft van alle hotels over de wereld hebben het afgelopen jaar een stijging van het aantal gasten uit Rusland genoteerd, blijkt uit onderzoek.

Hotels.com: Rusland enorme groeimarkt voor hotels

Dat meldt Hotels.com op basis van eigen onderzoek. Daaruit blijkt dat 49 procent van de hoteliers wereldwijd een stijging van het aantal Russische gasten heeft gehad het afgelopen jaar. 54 Procent van de hoteliers zien de boekingen vanuit Rusland zelfs groeien met meer dan 10 procent.

Rusland is de op een na snelst groeiende uitgaande reismarkt van de wereld. In 2012 kozen 35,7 miljoen Russen voor een reis naar het buitenland. In 2006 waren dit er nog 7,7 miljoen. Rusland telt 140 miljoen inwoners en wordt daarmee gezien als blijvertje op de groeimarkt.

Volgens topman Johan Svanström van Hotels.com behoren Russen tot de ‘big spenders’ op de wereldwijde hotelmarkt. ‘De toename van het aantal reizende Russen en de groei van de koopkracht van de middenklasser vormen een belangrijke motor achter deze groei. Er moet rekening worden gehouden dat in 2020 86 procent van de Russen naar het buitenland reist. Dat zijn meer dan 100 miljoen potentiële hotelgasten’, aldus Svanström.

Meer dan de helft van de Russen (53 procent) boekt buitenlandse hotels via internet. Een derde kiest nog voor een traditioneel reisbureau. Uit het onderzoek blijkt verder dat een derde van de hoteliers Russische tv-zenders aanbiedt in de hotels en dat 23 procent van de hotels overweegt om Russisch sprekend personeel aan te nemen. Ook zijn hotels bereid om te investeren in kennis en vaardigheden om Russische gerechten te serveren in het hotel.

Reageer op dit artikel