nieuws

Nieuwe executive chef Andaz Amsterdam

Hotel

Het nieuwe vijfsterren hotel Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht dat in oktober opent, benoemt de Zwitser Julien Piguet tot Executive Chef van het inpandige restaurant Bluespoon.

Nieuwe executive chef Andaz Amsterdam

De Zwitser Julien Piguet (36) is volgens Andaz met zestien jaar internationale ervaring in de keuken inmiddels een chef van wereldformaat.

Na een opleiding aan de Ecole Hôtelière de Genève in Zwitserland, heeft Piguet ervaring opgedaan in verschillende, met Michelinsterren bekroonde restaurants in Frankrijk en Zwitserland. Zo heeft hij gewerkt in La Colombière à Lully, het met drie Michelinsterren onderscheiden Georges Blanc en sterrenrestaurant Pur’ van Park Hyatt Paris Vendôme.

Na een internationale carrière in Buenos Aires, Moskou, het Zuid-Afrikaanse George en  Istanbul gaat Piguet nu in Amsterdam aan de slag in restaurant Bluespoon.

Piguet heeft er onder meer een eigen kruidentuin en een bijenkorf met verse honing tot zijn beschikking. Piguet streeft er naar de oorspronkelijke smaak van zijn ingrediënten voor zich te laten spreken, met weinig toevoegingen die daarvan afleiden. Zoals steeds in zijn internationale carrière concentreert Piguet zich op lokale favorieten. De lunch- en dinerkaart van Bluespoon beloven dan ook onder andere Nederlandse specialiteiten, zoals Hollandse garnalen uit de Noordzee of fazant uit de nabijgelegen Kennemerduinen, allen met een knipoog van de chef.

Andaz Amsterdam opent in oktober de deuren aan de Prinsengracht, in het pand van de voormalige Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

Het vijfsterren hotel telt 122 kamers, waaronder vijf suites. Tevens beschikt het hotel over verschillende meeting studio’s, een royale lounge, ‘farm-to-table’ restaurant Bluespoon en bijbehorende cocktailbar. Marcel Wanders tekende voor het ontwerp van het hotel.

 

Bekijk hier een video met general manager Toni Hinterstoisser.

Reageer op dit artikel