nieuws

Reizen belangrijkste thema op Facebook

Hotel

Bijna de helft van alle berichten op Facebook gaan over reizen of hebben invloed op dit onderwerp. Het daarmee met afstand het meest populaire thema op Facebook. Dat blijkt uit onderzoek.

Reizen belangrijkste thema op Facebook

Uit het onderzoek onder drieduizend regelmatige gebruikers van Facebook blijkt dat 42 procent van de postings over reizen gaat. Het gaat hierbij om statusupdates, foto’s, video’s en check ins.

Verder blijkt dat 52 procent van de ondervraagden enthousiast wordt van andermans foto’s op Facebook met als gevolg dat ze beginnen te dromen van een vakantie naar deze bestemming. Meer dan 80 procent van de Facebook-gebruikers geniet van het bekijken van vakantiefoto’s van vrienden of familieleden.

Het onderzoek toont aan dat het belang van foto’s bij Facebookpostings groot is. Verder geeft het aan dat bedrijven die actief zijn in de reisbranche, bijvoorbeeld hotels, er goed aan doen om een actieve rol te spelen op Facebook.

Reageer op dit artikel