nieuws

ss Rotterdam mogelijk naar Oman

Hotel

De toekomst van de ss Rotterdam lijkt te liggen in Oman. NOS.nl meldt dat het vertrek van het horecaschip volgens eigenaar Woonbron alleen nog te voorkomen is door een heel goed (Nederlands) bod. In de oliestaat zou het dienst moeten gaan doen als vipboot.

ss Rotterdam mogelijk naar Oman

Woonbron, eigenaar van de ss Rotterdam, meldt dat er wel interesse is uit Nederland, maar laat ook weten dat de investeerders in Oman er veel meer geld voor over hebben, aldus NOS.nl. De woningcorporatie stelt dat alleen een heel goed bod het vertrek van het voormalige passagiersschip nog kan voorkomen.

Aangesloten bij Worldhotels

De ss Rotterdam ligt sinds 2008 in de haven van Rotterdam. In het schip huisvest onder andere ss Rotterdam Hotel & Restaurants, dat wordt geëxploiteerd door Hoscom, de organisatie van Lucas Petit.

Het hotel is sinds 1 oktober aangesloten bij Worldhotels. Met de overeenkomst, in eerste instantie afgesloten voor drie jaar, wordt ingezet op een substantiële groei van het aantal buitenlandse gasten.

Ss Rotterdam blok aan been Woonbron

De ss Rotterdam is een blok aan het been van Woonbron. De woningcorporatie verbouwde het schip voor 250 miljoen euro tot hotel en restaurant. Dat was veel meer dan gepland en leverde een enorme financiële strop op.

Woonbron heeft de afgelopen jaren al enkele malen miljoenen moeten afschrijven op het roemruchte cruiseschip. Over 2011 moest een extra afboeking worden gedaan, waardoor de winst van 8,4 miljoen euro omsloeg in een verlies van 41,2 miljoen euro.

Hennie van der Most had belangstelling

Vorig jaar ging de ss Rotterdam in de verkoop, omdat het ‘niet behoort tot de corebusiness van de wooncorporatie’. Vorige maand meldde Hennie van der Most dat hij (ook) belangstelling had voor het schip, maar aanliep tegen en te hoge vraagprijs en te hoge vaste lasten.

Reageer op dit artikel