nieuws

Wedstrijd gezond koken onder chefs Landal GreenParks

Hotel

Chef-koks van de Landal parken in Nederland gaan vanaf 28 maart een Chefs’ Challenge op basis van gezond koken met elkaar aan. Het Diabetes Fonds en Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een gezond en lekker hoofd- en nagerecht toe te voegen aan hun menukaart.

Wedstrijd gezond koken onder chefs Landal GreenParks

Bas Hoogland, commercieel directeur Landal GreenParks: ‘We waren aangenaam verrast door deze actie van het Diabetes Fonds. Persoonlijk weet ik wat het positieve effect van gezonde voeding op je bloedsuikerspiegel is, ik heb zelf diabetes type 2. ‘ Volgens Hoogland past een dergelijke competitie met dit thema bij zijn bedrijf. ‘We hebben al eerder glutenvrije gerechten, duurzame vis en streekgerechten aan onze menukaart toegevoegd. Dit wordt een mooie aanvulling.’

2,2 miljoen bezoekers

Dries Hettinga, adjunct-directeur Diabetes Fonds en jurylid: ‘Gezonde voeding en bewust kunnen kiezen is voor iedereen belangrijk; of je nu wel of geen diabetes hebt. Als je ergens eet, ben je overgeleverd aan de menukaart.’ Landal GreenParks heeft een bereik van ruim 2,2 miljoen bezoekers per jaar. ‘Met een gezonde keuze maak je al een verschil, daarom dagen we Landal GreenParks graag uit. We zijn benieuwd waar de chef-koks mee komen!’

De Chef’s Challenge begint met de inspiratiesessie ‘Koken met groenten’ van Stichting Variatie in de Keuken. De jury bestaat uit Ron Stevens (corporate executive chef Landal GreenParks), Dries Hettinga (adjunct-directeur Diabetes Fonds), Joris Heijnen (directeur Variatie in de Keuken) en Sara van Grootel (diëtist).

Op de kaart

Vanaf juni staan de winnende gerechten op de nieuwe menukaart bij Landal. De winnaar van de challenge wint bovendien een ticket voor deelname aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’.

Reageer op dit artikel