nieuws

‘Door Airbnb minder studentenkamers beschikbaar

Hotel

De groei van Airbnb gaat ten koste van studenten in Nederland. De studentenkamerwebsite KamersinNederland.nl stelt dat de kans op een kamer voor studenten kleiner wordt door de opmars van Airbnb in populaire studentensteden als Amsterdam en Utrecht.

‘Door Airbnb minder studentenkamers beschikbaar

Volgens KamersinNederland.nl zet Airbnb studenten op straat. ‘In populaire studentensteden zoals Amsterdam of Utrecht, waar het kamertekort al groot is, wordt de kans op een kamer voor studenten mogelijk nog kleiner. Dit komt door woningverhuurwebsites voor toeristen als Airbnb’, meldt KamersinNederland.nl.

Studentenkamersite www.KamersinNederland.nl zegt van haar leden te hebben vernomen dat studentenkamers steeds vaker worden verhuurd of onderverhuurd via websites als Airbnb. ‘De verhuur van kamers aan toeristen heeft grote gevolgen voor de kamerzoekende student, omdat er zo nog minder kamers beschikbaar zijn in de verschillende studentensteden’, aldus

Verhuurders zouden volgens KamersinNederland.nl er sneller voor kiezen om kamers via Airbnb te verhuren aan toeristen dan aan studenten. Dit omdat de opbrengsten van het verhuren van kamers aan toeristen hoger zouden zijn. ‘Dit terwijl er duizenden studenten al weken of zelfs maanden op zoek zijn naar een geschikte kamer’, treurt KamersinNederland.nl.

De verhuur van studentenkamers aan toeristen leidt er volgens KamersinNederland.nl toe dat studenten die op zoek zijn naar een kamer nog minder kans hebben om een kamer te vinden. Het zijn voornamelijk de tijdelijke kamers waar studenten nu minder kans op hebben. Veel studenten die geen vaste kamer kunnen vinden, starten in een kamer die maar voor enkele weken of maanden beschikbaar is. Vanuit deze tijdelijke kamer gaan studenten verder op zoek naar een kamer voor onbepaalde tijd. Vaak gaat het zoeken dan een stuk gemakkelijker, omdat ze inmiddels in contact zijn gekomen met andere studenten in de desbetreffende stad. Zo kunnen ze via via aan een kamer komen.

Reageer op dit artikel