nieuws

Awards en nieuwe inzichten tijdens Hotel Leaders Network

Hotel

Tijdens de tweede Hotel Leaders Network (HLN) conferentie, gehouden op de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague, was een vijftal internationale presidents van grote merken aanwezig om studenten en gm’s te beoordelen tijdens wedstrijden. Ook gaf een lezing van Mary Farmer van de Zwitserse hotelschool Glion verfrissende inzichten in de hotelbranche.

Awards en nieuwe inzichten tijdens Hotel Leaders Network

De tweede editie van HLN, op vrijdag 19 september, was behoorlijk internationaal. Voor de student challenge hadden zich vier buitenlandse scholen ingeschreven, uit Londen, Hongkong en twee uit Zwitserland.

Ook waren enkele presidents van internationale ketens aanwezig om deel te nemen aan het prgramma: Amy McPherson, president en managing director voor Marriott Europa; Wolfgang Neumann, president en ceo voor Rezidor Hotel Group; Maarten Markus, managing director business unit Benelux, UK, Frankrijk, Zuid Afrika en de VS voor NH Hotel Group; Steven Daines, ceo Europa en Rusland bij Accor en Michael Wale, president EMEA voor Starwood.

Alleenreizende vrouwen

De conferentie bestond uit verschillende onderdelen, waaronder een student challenge, een challenge voor de gm’s en twee sprekers.

Als eerste nam Mary Farmer van Glion haar toehoorder mee door de trends die in reizigersgroepen zichtbaar zijn. Naast opkomende economieën vormen alleenreizende vrouwen en ‘generatie Y’ de twee snelstgroeiende groepen, die je als hotelier anders moet benaderen dat tot nu toe veel hotelgasten worden benaderd.

Paleis van Justitie

De internationale presidents werkten intussen met studententeams aan de student challenge, waarvoor studenten van de verschillende deelnemende scholen gemend werden. Samen werkten ze aan een hotelidee voor de enige locatie in de Amsterdamse binnenstad waar nog een hotel mag komen: het oude Paleis van Justitie aan de Prinsengracht.

Het meest creatieve en innovatieve concept had de titel ‘Amsterdam Live’. Lotte van Dijk van Hotelschool The Hague, Grisha Davidoff van Glion Institute of Higher Education, Giulia Wyss van  Les Roches Hotel Management School en Meng Yutong Angel van The Hong Kong Polytechnic University wonnen hiermee de Junior Hotel Leaders Award.

Risico’s

Voor de zaal met gm’s legde Christiaan Vos het COSO Based Integrated Framework uit. Dit is een internationaal gehanteerd systeem om risico’s te identificeren, categoriseren en vervolgens aan te pakken. Teams van gm’s en studenten kregen daarna anderhalf uur om een risico in de hotellerie volgens deze methode te analyseren en met een mogelijke oplossing te komen.

De beste oplossing won, op basis van publieksstemmen, de HLN Award. Die ging naar Dagmar Daniëls-Gielens, hoteldirecteur NH Amsterdam Noord; Aart Niemans, hotel manager Four Points by Sheraton in Brussel en Peter van Rossen, cluster general manager voor Marriot in Hamburg. Hun team werd bijgestaan door Michael Wale van Starwood.

Hotelvrijmibo

Het Hotel Leaders Network (HLN) is een exclusief netwerkplatform voor general managers, hotel managers, CEO’s en regio directeuren binnen de hotellerie. Het HLN wordt eenmaal per jaar georganiseerd. Initiatiefnemers Melle Pegman en Jacob de Graaff, de mannen achter Hotel Vrijmibo, organiseerden het evenement samen met Hotelschool The Hague.