Berlijns hotel ontvangt onderscheiding duurzaam toerisme

Berlijns hotel ontvangt onderscheiding duurzaam toerisme

The Mandala Hotel in Berlijn heeft het eerste zilveren certificaat voor duurzaam toerisme van Design Hotels gekregen. De uitreiker stimuleert het verantwoordelijk omspringen met het milieu door hotels.

Na een lange implementatie en controleperiode kreeg The Mandala Hotel het eerste Earthcheck Silver certificate for sustainable tourism van Design Hotels. De organisatie van de onderscheiding acht het hotel daarmee zeer milieuverantwoord en duurzaam.

Mandala's greenteam
De winnaar heeft een team dat streeft naar verduurzaming en ideeën omzet in acties: het greenteam. Dit interne team is continu bezig met verduurzamen en zet simpele ideeën om in acties en prestaties. Het team let op de co2-uitstoot, regelt afval- en waterbeheer en ziet toe op het gebruik van lokale fair trade producten. Daarnaast wil het hotel in 2015 voor honderd procent op groene stroom draaien.

Lokale inkoop

De hotelbranche is nog steeds erg afhankelijk van fossiele brandstoffen, vindt Design Hotels. Daarom probeert dit bedrijf oplossingen te vinden voor het opraken van deze grondstoffen. Design Hotels biedt daarom nieuwe designs en deskundige begeleiding aan hotels. Daarnaast legt zij de nadruk op het belang van lokale inkoop.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.