nieuws

Failliet hotel De Roskam weer open

Hotel

Hotel de Roskam in Gorssel dat in maart 2014 failliet ging, gaat weer open. In mei kocht miljonair Hans Melchers het 360 jaar oude horecabedrijf en na een verbouwing gaat het op 12 december weer open.

Failliet hotel De Roskam weer open

De dagelijkse leiding van het bedrijf is in handen van Bert Verheij. Verheij is de partner van Claudia Melchers, de dochter van Hans Melchers. Verheij was eerder actief in de horeca met CMC Catering.  De Roskam krijgt zijn oude functies weer terug: hotel, restaurant en zalencentrum. Carnaval is er in november al gevierd.

Het 350 jaar oude hotel werd donderdag 8 mei geveild, nadat het in maart failliet werd verklaard. Zakenman Hans Melchers, die al het voormalige gemeentehuis van Gorssel ernaast kocht, nam in mei ook het hotel-restaurant over. Vorige eigenaar van De Roskam was vastgoedman Ger Visser.

Albert Hartink, zaakwaarnemer van Melchers, zei in mei dat met de aankoop van de Roskam wordt voorkomen dat in het historische hotel een activiteit komt die niet past bij het oude raadhuis ernaast. Dat wordt museum.

Reageer op dit artikel