nieuws

Bed &Breakfast scoort 39% beter dan vorig jaar

Hotel

Bed & breakfasts wereldwijd maken een sterke groei door. Het aantal reserveringen bij B&B’s in de eerste helft van 2015 ligt 39% hoger dan dezelfde periode een jaar eerder en het aantal accommodaties nam toe met 18%.

Bed &Breakfast scoort 39% beter dan vorig jaar

Vooral koppels zonder kinderen kiezen voor een bed & breakfast. In de eerste zeven maanden van 2015 zijn 39% meer reserveringen gedaan op dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal kamers en appartementen op de website nam het afgelopen halfjaar toe met 18%.

Voordeliger comfort
De populariteit van bed & breakfast is deels te verklaren door de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. ‘B&B’s zijn goedkoper dan hotels maar bieden hetzelfde comfort. Een duidelijke trend is daarnaast dat steeds meer toeristen kiezen voor een sociale manier van reizen. Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een B&B biedt de persoonlijke beleving die ze zoeken’ aldus Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.eu.

Onderzoek: gemiddelde B&B-omzet €16.700
Om meer te weten te komen over de B&B’s en hun gasten, heeft Bedandbreakfast.eu in 2014 een marktonderzoek gehouden onder 3.704 Europese B&B-eigenaren, in samenwerking met Stenden Hogeschool.Dit zijn de belangrijkste uitkomsten:

-De kamerprijs van een Europese B&B bedraagt gemiddeld €76,46 inclusief ontbijt.
-De gemiddelde jaaromzet van een B&B in Europa bedraagt €16.700.
-Gemiddeld heeft een B&B in Europa 5,2 gastenkamers en 7,6 slaapplaatsen.
-40% van de Europese B&B’s is gestart na 2011.
-Bed & breakfast worden vooral bezocht door koppels zonder kinderen, zij zijn voor 41% van de B&B’s de belangrijkste groep gasten.
-Een kwart van de gasten overnacht vanwege werk of zaken in een B&B.

 

De onderzoeksresultaten zijn uitgewerkt in het rapport ‘Bed & Breakfast in Europa – Bezetting, omzet en andere kerncijfers’.

Reageer op dit artikel