nieuws

Aantal hoteltransacties Europa explodeert

Hotel

Het aantal hotels dat van eigenaar verandert is in Europa ten opzichte van een jaar geleden met 58 procent gestegen. In 2015 is tot op dit moment voor 12 miljard euro aan hotels verkocht.

Aantal hoteltransacties Europa explodeert

Het Verenigd Koninkrijk zag de meeste deals, die samen 6,8 miljard euro waard zijn – 55 procent van het gehele volume in Europa. Zo’n 5,2 miljard daarvan betreft portfoliodeals.

Spanje is het op één na best presterende land. Het totale investeringsbedrag stijgt daar ten opzichte van 2014 met liefst 93 procent tot 1,1 miljard, 9 procent van het Europese totaal aan hoteltransacties.

Investeerders

‘De markt is sterker dan een jaar geleden’, zei Charles Human van HVS tijdens de Hotel Investment Conference Europe in Londen eerder deze week. ‘We zien vanuit investeerders veel meer interesse in de hotelsector en we verwachten dat dit voorlopig zo blijft.’

Sinds begin 2014 is zo’n 20 procent van alle hotels in eigendom of gemanaged door ketens van eigenaar veranderd. ‘Dat zal tegen het eind van 2015 oplopen tot 30 procent.’ 15 procent van die aankopen is gedaan door Aziatische investeerders.

In 2014 was 25 procent van alle hoteltransacties in Europa voor rekening van private equity fondsen, dit jaar loopt dat op tot 35 procent.

Reageer op dit artikel