nieuws

‘Hotelslaper’ zoekt hotels voor verhaal Hotelnacht

Hotel

Onder de noemer Holland Slaapt, gaat trendwatcher Vincent van Dijk de hele maand november elke nacht in een ander Nederlands hotel slapen. Met het project wil hij laten zien welke bijzondere hotels ons land rijk is. Hij vraagt hotels die meedoen aan de Hotelnacht om een kamer ter beschikking te stellen in ruil voor een verhaal.

‘Hotelslaper’ zoekt hotels voor verhaal Hotelnacht

Vijf jaar geleden sliep Van Dijk al een heel jaar lang in alle 365 hotels van Amsterdam, wat de inspiratie vormde voor de Amsterdamse Hotelnacht. Zijn verhalen werden gebundeld in het boek Amsterdam Slaapt. Ook dit keer publiceert hij dagelijks een kort verhaal over zijn persoonlijke ervaringen in het hotel.

Hotelnacht

Tijdens de  Hotelnacht openen hotels de deuren voor inwoners van hun stad. ‘Buren veranderen tijdens de Hotelnacht in ambassadeurs voor de hotels,’zegt Vincent van Dijk. ‘Dit evenement is een fantastische gelegenheid voor hotels om te laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van eten, drinken, wellness en gastvrijheid.’ In drie jaar is Hotelnacht uitgegroeid tot een populair festival. In 2015 waren er 10.000 deelnemers en deden 70 hotels mee. Vorig jaar werd de Hotelnacht al uitgebreid naar de steden Den Haag en Rotterdam, nu kunnen ook hotels in de rest van Nederland meedoen.

Opgeven

Hotels in heel Nederland kunnen dit jaar deelnemen aan de Hotelnacht. In het weekend van 16 en 17 januari kunnen gasten een weekend weg in eigen stad. Hotels kunnen zich opgeven voor de Hotelnacht via www.hotel-night.com/inschrijven.

Reageer op dit artikel