Facility Trade Group neemt Dirksen over

Facility Trade Group neemt Dirksen over

Facility Trade Group, moedermaatschappij van Blue Wave in Zutphen en ASP Cleaning Products in Zoetermeer, neemt een belang van 100 procent in het Almelose Dirksen. Dirksen behoudt de naam en sluit per 1 januari aan bij de groep die zich richt op schoonmaak en hotelsupplies.

Alex Postma, directeur/eigenaar van Dirksen, is na de fusie mede-aandeelhouder van Facility Trade Group en treedt toe tot het bestuur. Dirksen behoudt haar eigen naam en er vinden geen wijzigingen plaats in de dagelijkse leiding.

Het fundament van de strategische fusie is het complementair assortiment van Dirksen aan Blue Wave en ASP Cleaning Products. Door schaalvergroting en krachtenbundeling ontstaat efficiency op het gebied van inkoop en logistiek van de drie bedrijven in schoonmaak, facilitaire dienstverlening en hotel supplies.

Daarnaast verwacht men een verbetering van de dienstverlening door uitbreiding van het assortiment en verbreding van regionale aanwezigheid.

Regionale identiteit

Naast synergie ziet Dirksen als belangrijk voordeel van de fusie de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een landelijke speler en tegelijkertijd haar regionale aanwezigheid en identiteit te behouden.

Facility Trade Group ziet in Dirksen met name een aantrekkelijke partner vanwege haar geografische ligging en bewezen lokale functie naast haar expertise in bedrijfskleding en reinigingsmachines.

Met de fusie werken er circa 65 mensen bij Blue Wave, ASP Cleaning en Dirksen. De totale omzet van de groep van onafhankelijke en specialistische totaalleveranciers van reinigingssystemen, hygiëneconcepten en hotel supplies, bedraagt ruim 21 miljoen euro.