nieuws

Foto’s: Kunstig hotel Blue Nijmegen

Hotel 806

Hotel Blue aan de Oranjesingel 14-20 in Nijmegen is vorige week geopend. Het hotel heeft 30 hotelkamers en een longstay appartement. Blue biedt ook onderdak aan Juliette’s Cosina, Salon de Thé & Lounge en de Blue bar.

Foto’s: Kunstig hotel Blue Nijmegen
Alan Daniel Archutowski

Blue en Juliette zijn gevestigd in vier stadspanden uit het begin van de 20ste eeuw. Achter de
historische gevels is na een intensieve verbouwing van bijna twee jaar een modernistisch
totaal-horecaconcept gecreëerd: hotel, bar, lounge, restaurant, tuinterras en boardrooms
vormen een bijzondere eenheid in stijl, hospitality en visie.

Initiatief

Het initiatief is van Sander Hendrix en Aïda Papilaja-Hendrix, eigenaren van hotel-restaurant Manna in Nijmegen. Het idee was een compleet nieuw en vernieuwend hotel te starten. Sander: ‘Er komen steeds meer toeristen en zakelijke reizigers die hier op zoek zijn naar comfortabele en betaalbare hotelkamers.’

Ontwerp en inrichting

Het ontwerp en de inrichting van Blue en Juliette komen uit de creatieve koker van Eric de Bruijn (Egoista.com). Hij is samen met Sander en Aïda verantwoordelijk voor het totaalconcept: van bouwtechnische indeling tot en met meubilair, kunst, kleurstelling, accessoires en gadgets. Opvallend is onder meer het iconische tegelplateau als achterwand van de Blue bar. Het zijn zo’n 2.000 tegels handbeschilderd door kunstenares Meinke Flesseman uit Portugal.

Onder leiding van barmanager Ivar de Lange heeft Blue ook een eigen gin ontworpen en laten destilleren.

Reageer op dit artikel