nieuws

Fletcher Hotels en Hotelschool Friesland: samen medewerkers opleiden

Hotel 2833

Studenten in de praktijk opleiden voor een mooi beroep mét baangarantie: Fletcher Hotels en Middelbare Hotelschool Friesland (MHF) hebben hier een samenwerkingsovereenkomst voor getekend.

Fletcher Hotels en Hotelschool Friesland: samen medewerkers opleiden

Een aantal Fletcher hotels in Nederland, waaronder Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden en Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen, biedt minimaal 24 studenten de kans hun diploma te behalen voor de opleiding Kok (mbo-niveau 2 of 3).

Lees ook: Meer over Fletcher

Leren in de praktijk

Het is een tweejarige bbl-opleiding waarbij studenten – eventueel met behoud van uitkering – direct in de praktijk kunnen leren. Bij gebleken geschiktheid wordt de student een arbeidscontract van een jaar aangeboden. Op termijn stromen ook bedieningsmedewerkers en receptionistes in.

Fletcher Hotels: ‘Altijd op zoek naar goede koks’

Fletcher HotelsHet groeiend tekort op de arbeidsmarkt aan koks en gastheren en -vrouwen is voor beide partijen de aanleiding voor deze bijzondere samenwerking. De hotelsector is volgens hen altijd op zoek naar goede koks. De Middelbare Hotelschool Friesland, onderdeel van het Friesland College, wil met het aanbieden van vormen van praktijkgestuurd onderwijs nog beter aansluiten op het werkveld.

Reageer op dit artikel