nieuws

Dordrecht: Ramada hotel met 84 kamers op Vrieseplein

Hotel 5468

Dordrecht krijgt een hotel met 84 kamers op het Vrieseplein. Voor de realisatie van het hotel was een wijziging van het bestemmingsplan nodig en dit is nu door de gemeente geregeld. Ramada Dordrecht City Center wordt de naam van het nieuwe hotel.

Dordrecht: Ramada hotel met 84 kamers op Vrieseplein

Geen van de omwonenden van het toekomstige hotel in Dordrecht heeft het bestemmingsplan aangevochten. In de afgelopen 10 jaar was daar al vaker sprake van een hotel op deze locatie, maar deze plannen werden nooit definitief. Dat is nu wel het geval. ‘Door de toename van toerisme in Dordrecht groeit het aantal hotels en B&B’s gestaag. Dus dit hotel, op loopafstand van onze historische binnenstad en het station, komt op een prima moment, zei wethouder Piet Sleeking eerder tegen lokale media.

Leestip

Leestip

Best Western had plannen om in Dordrecht op het Vrieseplein een hotel te openen, maar deze zijn afgeblazen vanwege de te hoge grondprijs. Welke keten het hotel gaat exploiteren is bij de redactie van Misset Horeca nog niet bekend.

Hotel Dordrecht

In december 2017 hebben de gemeente Dordrecht en de projectontwikkelaar overeenstemming bereikt over de verkoop van grond en gebouwen aan het Vrieseplein. De projectontwikkelaar – Vrieseplein BV – heeft een contract met een hotelketen, die er een viersterrenhotel wil vestigen.

Het plan behelst een hotel metcirca 80 kamers en een parkeerterrein met ongeveer 70 vakken op het binnenterrein van de Blekersdijk. De voorzijde van het hotel grenst aan het Vrieseplein en vult hiermee het bestaande gat.

Wethouder Piet Sleeking is blij dat het bestemmingsplan nu definitief is. ‘We hebben de belangen van omwonenden, ontwikkelaar en de stad als geheel goed afgewogen. Een hotel op deze plek komt de levendigheid van de binnenstad ten goede en het is ook goed voor de economie.’

Reageer op dit artikel