nieuws

Roompot sluit deal Landal over strandhuisjes

Hotel 3390

De uitbater van vakantieparken Roompot Vakanties neemt het beheer van negentig strandhuisjes in het Noord-Hollandse Julianadorp over van Landal GreenParks. Het beheer en de verhuur van de huisjes is ondergebracht in een vennootschap waarvan Roompot met directe ingang de grootste aandeelhouder is.

Roompot sluit deal Landal over strandhuisjes

De vrijstaande, direct op het strand gelegen huisjes met een oppervlakte van 45 vierkante meter zijn particulier bezit en blijven dat ook. De woningen met twee slaapkamers en uitzicht op zee vallen vanaf januari 2021 volledig onder de Roompot-vlag. Het beheer van de woningen is reeds overgenomen door Roompot.

Met de overname wordt Roompot naar eigen zeggen de grootste strandhuizenspecialist van Nederland, met meer dan vijfhonderd bedden met uitzicht op zee. Roompot had in Kamperland, Nieuwvliet en Kijkduin al in totaal 130 strandhuisjes.

Roompot verwelkomde in 2016 voor het eerst in zijn bestaan meer dan twee miljoen gasten. De uitbater van vakantieparken zag het aantal boekingen met 5 procent stijgen, terwijl de omzet ruim 9 procent hoger uitviel. Roompot moet het daarbij vooral hebben van de Nederlandse bezoeker.

Roompot: Franse eigenaarRoompot vakantieparken

Roompot werd in 2016 ingelijfd door de Franse investeerder PAI Partners. Met de steun van de Fransen is Roompot zijn vakantieparken versneld aan het verspijkeren. Voor de restyling van de bestaande parken was eerder al 30 miljoen euro uitgetrokken. Het opknappen van de veertig vakantieparken moet binnen vier jaar zijn afgerond.

De huisjes-verhuurder was toen al drukdoende met het ontwikkelen van nieuwe vakantiewoningen. Er zou een stormloop zijn ontstaan op nieuw te realiseren vakantiewoningen aan de Zeeuwse kust.

Renovatie Roompot-parken

Roompot Vakantieparken kondigde eind 2016 de grootse renovatieplannen aan ter waarde van 30 miljoen euro. Doordat het bedrijf is overgenomen door de Franse participatiemaatschappij PAI Partners wordt de renovatie die Roompot al langer wenste, versneld uitgevoerd. ‘Met onze nieuwe Franse eigenaar kunnen we schakelen naar een hogere versnelling’, legt topman Jurgen van Cutsem van Roompot uit.

Vakantieparken die prioriteit kregen bij het opknappen zijn Bruinisse, Egmond aan Zee, Domburg, Oosterhout, Den Haag, Arcen, Kamperland en Weert.

 

Reageer op dit artikel