nieuws

DoubleTree by Hilton: eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux

Hotel 1225

Het Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft de eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux. Hilton deed meer dan het plastic bekertje op de wastafel weghalen. Tapijt, bed en gordijnen zijn vervangen. De tv – waar nog geen plastic vrije versie van is – maakt plaats voor een houten schaakspel.

DoubleTree by Hilton: eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux

Hilton ging bij de ontwikkeling van de eerste plastic vrije hotelkamer veel verder dan het vervangen van alleen de single-use plastic items. General manager Caroline Receveur: ‘We hebben geprobeerd om alle items die plastic bevatten te vervangen door een natuurlijk alternatief.’

‘Zo is het tapijt vervangen door een duurzame houten vloer, is het bed vervangen door een bed van honderd procent natuurlijke materialen en zijn de gordijnen gemaakt van linnen. Het resultaat is een prettige ruimte, met een hoogwaardige, natuurlijke uitstraling. Niet voor alles was een plasticvrije vervanger voorhanden. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten om in plaats van een televisie een houten schaakspel neer te zetten.’

Plastic vrije hotelkamer Hilton

De plasticvrije kamer, in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, maakt onderdeel uit van een wereldwijde themaweek die Hilton samen met zijn partners organiseert rond de ‘cut down on plastic’ en wordt mede mogelijk gemaakt door Bebo Vloeren, Coco-Mat, Dutch Home Fabrics, Hans Grohe, Silvaluxe en Two-O. Een deel van de opbrengsten van de Hilton Plastic Free Hotel Room komt ten goede aan de Plastic Soup Foundation.

De plastic vrije hotelkamer wordt officieel gepresenteerd op dinsdag 24 juli 2018 bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station.

Rietjes

Hilton kondigde in mei 2018 al aan ketenbreed te stoppen met plastic rietjes.  Tegen het eind van 2018 zijn de plastic rietjes verbannen uit 650 gebouwen. In alleen al Europa, het Midden Oosten en Afrika zullen op jaarbasis meer dan vijf miljoen plastic rietjes en 20 miljoen plastic waterflessen van Hilton-gebouwen worden verwijderd. Het verbod op rietjes maakt deel uit van een nieuwe reeks wereldwijde doelstellingen die ontworpen zijn om Hilton’s ecologische voetafdruk in 2030 te halveren en de wereldwijde sociale impact te verdubbelen.

Hilton zal ook plastic waterflessen verwijderen uit vergaderingen en evenementen in hotels in de EMEA-regio, als onderdeel van het wereldwijde Meet with Purpose-programma om sociaal en ecologisch verantwoorde vergaderingen te bieden.


>> Duurzaam ondernemen in de horeca: tips

>> Niets meer missen van Misset Horeca

Reageer op dit artikel