nieuws

Presentator John Williams biedt ‘hulp bij vieze hotelkamers’

Hotel 3277

Presentator John Williams brengt een schoonmaaktasje op de markt dat hij presenteert als ‘hulp bij vieze hotelkamers.’ Het gaat om de Mr. John’s Travel Hygiene kit. Het tasje kost bijna 8 euro en bevat onder meer een schoonmaakdoekje en een uv-lamp.

Presentator John Williams biedt ‘hulp bij vieze hotelkamers’

Volgens John Williams, bekend van programma’s als SOS mijn vakantie is een hel, Een dubbeltje op z’n kant en Help mijn man is klusser, kan iedereen met het tasje zelf hotelkamers of vakantiehuisjes controleren om er zeker van te zijn dat het er schoon is. De kit kost 7,99 euro.

In SOS mijn vakantie is een hel helpt Williams vakantiegangers die klagen over de schoonmaak van hun hotelkamer of appartement.

Wiliams zegt dat het niet zijn bedoeling is om consumenten als een CSI-inspecteur door de hotelkamer te laten lopen om ze vervolgens boos naar de receptie te sturen met de mededeling dat de kamer niet schoon is. ‘Je kunt het nu juist zelf in een handomdraai oplossen’ Maar de situaties die hij toont in zijn tv-programma zijn nauwelijks op te lossen met zijn hygiëne kit. Complete bankstellen en slaapbanken blijken onder het lichaamsvocht te zitten, badkamers zijn slecht schoon. Het betreft overigens vaak accommodaties die voor een appel en een ei worden verhuurd aan jongeren.

In RTL Boulevard zegt hij dat een hotelkamer niet honderd procent schoon kan zijn.’ Schoonmakers hebben er veel te weinig tijd voor. Met deze kit kun je gewoon zelf dingen oplossen. Het is geen controlemiddel voor de schoonmakers. Ik wilde de kit graag zelf hebben, maar het bleek nog niet te bestaan dus heb ik het zelf samengesteld.’

Het etui bevat onder meer een uv-lamp, een hoes voor afstandsbedieningen en een hygiëne test. Er zitten ook items in om – indien nodig – de grootste bacteriebommen zelf aan te pakken. Een deel van de opbrengst van de eerste verkopen gaat naar een opvangcentrum voor honden – Kluivert Dog Rescue center- op Curaçao.

John Williams: ‘Voor mijn werk heb ik hotelkamers gezien die te vies voor woorden bleken te zijn. Hierdoor kreeg ik zelf steeds meer de behoefte aan een tool om uit te zoeken hoe schoon de ruimte is waar ik moest overnachten. Deze kit is echter niet bedoeld om als een CSI-inspecteur door je hotelkamer te lopen en vervolgens boos naar de receptie te stappen. Mocht je iets constateren dan kun je dat juist zelf in een handomdraai oplossen.’

De Mr. John Travel Hygiëne kit is vanaf 10 juli verkrijgbaar in alle filialen van Kruidvat en Trekpleister in Nederland en België. Tevens is er al serieuze interesse bij een van de grootste health-retailer ter wereld en verschillende partijen in de leisure -en luchtvaartbranche

Inhoud hygiene kit John Williams

Uv-lamp
Met de uv-lamp check je oppervlakken en bedlinnen of ze wel goed zijn schoongemaakt. Je ziet met de lamp achtergebleven lichaamsvocht, schimmels en stofdeeltjes. In de handleiding zie je de verschillen tussen de diverse vervuilingen en een uitgebreide uitleg.

Desinfectiedoekjes
Met deze doekjes kun je bij aankomst diverse oppervlakken schoonmaken. Het is raadzaam met de desinfectiedoekjes altijd de deurklinken, lichtknopjes en het sanitair te desinfecteren.

Desinfecterende spray
Door regelmatig de desinfecterende spray te gebruiken om je handen te reinigen, verlaag je de kans om ziek te worden aanzienlijk. Je kunt deze ook gebruiken in combinatie met de desinfectiedoekjes.

Plastic hoesje  voor de afstandsbediening
De afstandsbediening is het meest onhygiënische voorwerp in een hotelkamer. In de Mr. John Travel Hygiëne Kit zitten twee hoesjes die je eenvoudig om de afstandsbediening doet. Je sealt ze met een föhn. Bij vertrek verwijder je de hoes eenvoudig.

Mr. John cleaning check
Wil je weten of jouw kamer ook daadwerkelijk goed schoongemaakt wordt tijdens je verblijf? Met de Mr. John cleaning check laat je een onzichtbare smiley achter, op bij voorbeeld het sanitair. Als het bedlinnen om de dag wordt verschoond kun je de smiley ook op het bedlinnen achterlaten. Bij terugkomst in de kamer check je met de uv-lamp of er daadwerkelijk goed is schoongemaakt.

Handschoenen
Vind je het prettig om hygiënehandschoenen te dragen? Je vindt er een aantal in de Mr. John Travel Hygiëne Kit.

>> Dossier: Hotel Technologie

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

 

Reageer op dit artikel