nieuws

Elke gast van Radisson Blu Palace hotel doneert euro aan KNRM

Hotel 487

Elke gast van Radisson Blu Palace hotel doneert euro aan KNRM

Tijdens een benefietdiner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk heeft het Radisson Blu Palace hotel 10.000 euro geschonken aan de KNRM, de Koninklijke Nederlandse ReddingsMaatschappij. Al sinds 2011 vraagt het hotel aan elke gast die uitcheckt om 1 euro te doneren aan het goede doel.

Het bedrag dat dit keer op de cheque genoteerd stond was 10.000 euro en is het afgelopen jaar bij elkaar gespaard. Al sinds 2011 vraagt het hotel – toen nog het Palace Hotel – aan elke gast die uitcheckt om 1 euro te doneren aan de KNRM. Hier wordt altijd goed gehoor aan gegeven. De donaties worden door het hotel aangevuld met een eigen bijdrage. Inmiddels hebben diverse hotels het idee van het Radisson gevolgd.

André Aaij, general manager van het Radisson Blu Palace hotel: ‘Elk jaar reiken wij een cheque uit aan de KNRM Noordwijk naar aanleiding van onze 1 euro actie. Het bedrag varieert per jaar maar sinds de start van de actie hebben wij in totaal al meer dan 50.000 euro gedoneerd.

Wil je speciale themanieuwsbrieven van Misset Horeca?

Wil je speciale themanieuwsbrieven van Misset Horeca?

Dit bedrag wordt gestort in Fonds Palace Noordwijk van de KNRM, vernoemd naar het hotel als initiatiefnemer van de spaaractie. Inmiddels hebben diverse hotels gevolgd. Alle donaties vanuit de hotels gaan in dit fonds. En vanuit het fonds bekostigt de KNRM- die als ongesubsidieerde organisatie geheel afhankelijk is van goede gevers – onderhoud, verbouwingen en inrichting van boothuizen. Zo zorgt de ene accommodatie voor de andere: het Palace Hotel onderhoudt het lokale boothuis.’

Het Palace Hotel heeft een speciale band met de KNRM. Het eerste Reddersgala, 15 jaar geleden, heeft in het hotel plaatsgevonden maar werd uiteindelijk te groot en vindt tegenwoordig in het naastgelegen Grand Hotel Huis ter Duin plaatst.

Dat de cheque dan ook in het collega hotel werd uitgereikt werd niet als gek ervaren, eerder als uiting van oprecht nabuurschap.


Reageer op dit artikel