Energieneutraal Strandhotel Zoomers opent de deuren

Energieneutraal Strandhotel Zoomers opent de deuren

Strandhotel Zoomers in Castricum aan Zee opent op 25 januari 2020 haar deuren. Het boetiekhotel is het eerste hotel aan de kust van Castricum. Het concept; 'een ingetogen luxe hotel waar persoonlijke service en een elegant design van HKliving samenkomen', aldus de initiatiefnemers.

Verwacht geen glitter en glamour, in het hotel vind je veel natuurlijke materialen en aardetinten en het heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Een van de speerpunten was om een hotel te bouwen met duurzame en natuurlijke materialen. Het nabij gelegen natura 2000 gebied vraagt om een ontwerp dat de omgeving respecteert. Het Architectenteam Paul Breddels en Petra Kramer is daar goed in geslaagd. Het hotel wordt opgewarmd middels een pelletkachel en er wordt energie opgewekt middels de 280 zonnepanelen. Hierdoor wordt een epc/nul waarde bereikt. Partijen als Hkliving, Auping, Earth Coffee en We Love The Planet hebben zich gemeld als partner. Ook de lokale bakker Bak’m komt ontbijtjes met uitsluitend biologische en natuurlijke grondstoffen aan de deur brengen. Met een team van stylisten van The Other Season is gekeken naar hoe er een prettige eenheid met de natuurlijke omgeving gecreëerd kon worden. De vele raampartijen en het natuurlijke en minimalistische materiaalgebruik zorgt ervoor dat de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De grootste uitdaging zat in het creëren van sfeervolle ruimtes die geen standaardkamer uitstraling mochten krijgen.

Ondernemers

Ondernemers Carina Bijl en Arthur van den Berg zitten als intiatiefnemers achter het concept. 'Tien jaar geleden hebben we de eerste plannen al ingediend, het was onze droom om op de plek waar Carina is opgegroeid een hotel te bouwen. Hoewel we meerdere malen concessies en aanpassingen hebben moeten doorvoeren, zijn we tot een eindresultaat gekomen waar we ontzettend trots op zijn. En niet geheel onbelangrijk het voldoet aan ieders wensen', aldus Arthur van den Berg. De ondernemers zijn sinds 2007 de eigenaren van Strandpaviljoen Zoomers en Strand10. Ze hebben het stokje overgenomen van de ouders van Carina.

Innovatief hotel

Inchecken bij de receptie is niet meer nodig, sterker nog er is zelfs geen receptie aanwezig. Hotelgasten betalen vooraf en krijgen per mail een persoonlijke toegangscode voor de kamer. In de koffiecorner spreekt de manager de persoonlijke wensen en details met gasten door.