Wijkhotel Stee in Stad bestaat 10 jaar

Wijkhotel Stee in Stad bestaat 10 jaar

Wijkhotel Stee in Stad bestaat 10 jaar en deelt Stee voor het jubileum Healthy Hygiëne- kits uit. In de Korrewegwijk in Groningen werd de opening van Stee in Stad 10 jaar geleden uitbundig gevierd samen met de buurtbewoners. Nu kan dat niet.

Bij de opening van het hotel was één van de doelen om leer-/werkplekken te bieden voor 20 mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of een opleiding volgen. Op dat vlak is het project geslaagd. Ook vandaag de dag biedt Stee in Stad nog steeds die werkplekken. Voor veel medewerkers is het een opstap naar werk.

Themakamers

Stee in Stad

Met veel persoonlijke aandacht voor de gast en bijzondere themakamers zoals bijvoorbeeld de Mediakamer, de Klimtkamer en de Moulin Rouge kamer zijn er in de afgelopen 10 jaar duizenden mensen geweest die kennis hebben gemaakt met de Korrewegwijk en Groningen.

Corona

Na de afkondiging van de corona-maatregelen moest Stee in Stad het over een andere boeg gooien. Hoe kunnen de hotelgasten toch die ontspannen overnachting hebben of ervaren? Zo zijn er enkele kamers gebundeld tot een familie-kamer met eigen sanitair en wordt er een contactloos ontbijt verzorgd. 'De medewerkers vinden het leuk om de mensen persoonlijk te ontvangen, met zorg een schone kamer beschikbaar en met oog voor hygiëne. Daarom is het Stee Healthy Hygiëne-kit in het leven geroepen; met handschoentjes, desinfectiemiddel, doekjes én handverzorging voor de droge handen', aldus het hotel.