Inventaris verkocht, maar nog geen nieuwe huurder voor failliet Bellevue

Inventaris verkocht, maar nog geen nieuwe huurder voor failliet Bellevue

Er is nog geen duidelijkheid over de invulling van Bellevue Groothoofd in Dordrecht. In juni vroeg de vorige exploitant, Ad Janssen, het faillissement aan van het hotel-restaurant.

Het kantoor van de curator van Bellevue Groothoofd in Dordrecht, Van Gastel en Bal Advocaten, laat weten dat de activa zoals inventaris, goodwill en naam zijn verkocht. Dit gebeurde al in de zomer. ‘Wat de plannen van deze koper zijn, is bij ons niet bekend,’ zo zegt een medewerker desgevraagd.

Pandeigenaar Rob Puper kan ook geen duidelijkheid verschaffen over de invulling van het markante gebouw aan het water in Dordrecht. Hij heeft het pand verhuurd aan brouwer AB Inbev, tot 1 januari 2025. De nieuwe exploitant moet een huurovereenkomst tekenen met de brouwer en dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Puper: ‘Na het faillissement was er serieuze interesse bij meerdere partijen. De curator heeft een deal gesloten met Ewald Dudok.’ Ook pandeigenaar van Stroom in Rotterdam. ‘Dudok heeft de inventaris en de goodwill gekocht. Maar ik heb begrepen dat er met de brouwer geen contract is gesloten voor huur van het pand.’

De vastgoedverantwoordelijke van AB Inbev bevestigt dat er inderdaad nog geen contracten zijn getekend. Nadere details wil de brouwer niet geven. ‘Over Bellevue is nog niets concreets bekend. Uiteraard zijn er gesprekken links en rechts, maar zolang er geen zekerheid over bestaat willen we de casus Bellevue niet onnodig bemoeilijken,’ aldus Brent van der Putten.

Voordat Ad Janssen zijn intrede deed in Bellevue in 2010 stond het pand vijf jaar leeg. Kort daarvoor is het volledig gerenoveerd.