Corps de Garde heropent deuren als boutique hotel

Corps de Garde heropent deuren als boutique hotel

Het 19 kamers tellende Hotel Corps de Garde in Groningen heeft een flinke make-over gekregen. Met nieuwe eigenaren en een nieuw concept heropenen de deuren als boutique hotel.

Ondernemers Marloes Hemmel en Jan Akkermans kregen de kans de exploitatie van het hotel over te nemen en wilden met het hotel een nieuwe start maken, maar wel de naam Corps de Garde behouden.

Die naam verwijst naar de historie van het gebouw. Het werd in 1634 gebouwd als wachthuis voor militairen en stadswachters die de noordgrens van de stad bewaakten. Daarna fungeerde het pand nog enige tijd als gevangenis en de laatste jaren is het vooral bekend als hotel.

De afgelopen maanden is hard gewerkt in het hotel. De kamers kregen een complete make-over, de muren kregen prachtige nieuwe (Rijks) kleuren, er is een volledig nieuw team aangenomen en ingewerkt en er werd proefgeslapen door vrienden en familie. Vanaf 5 augustus worden de eerste gasten ontvangen.

Deze week werd de officiële opening verricht door eigenaren Marloes Hemmel en Jan Akkermans, de directeur van FC Groningen Wouter Gudde en pandeigenaar Wim Bulten.

Klassieke elementen

Het nieuwe concept behelst een boetiek hotel met 19 kamers en 1 appartement en een sfeervolle wijn- en cocktailbar in het souterrain. In het ruim 350 jaar oude gebouw is de geschiedenis overal goed zichtbaar. Het hotel koestert de originele en klassieke elementen die nog steeds voel- en zichtbaar zijn, maar welke zijn opgefrist zijn tot een modern, charmant en kleurrijk hotel met de faciliteiten en het comfort van nu.

‘We zijn ontzettend trots en dankbaar dat het gelukt is het hotel de juiste sfeer, uitstraling en comfort te geven die we voor ogen hadden’, zegt Hemmel.

Voor haar en Akkermans was het openen van een hotel een langgekoesterde droom. Hoewel de ondernemers allebei voor iets anders opgeleid zijn, werd het vuurtje aangewakkerd door de voormalig werkzaamheden van Jan Akkermans als general manager van The Student Hotel.

Ontbijt, lunch en cocktail

In de lounge van het hotel wordt ontbijt en lunch geserveerd, voor diner kunnen gasten gebruik maken van de vele restaurants in Groningen. Het souterrain is een multifunctionele ruimte, geschikt voor borrels, vergaderingen en proeverijen. Het hotel werkt voor de invulling hiervan samen met Boilermaker, onder meer bekend van Boel en The Stockroom. Zij ondersteunen met het samenstellen van de menukaart en de invulling van de wijn- en cocktailbar in het souterrain.