Novotel Suites Den Haag wordt eerste vestiging Cove buiten UK

Novotel Suites Den Haag wordt eerste vestiging Cove buiten UK

Hotelgroep edyn opent een eerste locatie van haar serviced apartment-merk Cove op het Europese vasteland in Den Haag. Edyn heeft het voormalig Novotel Suites overgenomen en maakt van de 118 suites 121 appartementen. Cove Den Haag moet in maart 2022 open.

Cove is een nieuw merk dat in juni 2021 werd gelanceerd met twee locaties in Engeland, in Londen en Liverpool. Een vijftal vestigingen in het Verenigd Koninkrijk openen binnenkort. En meteen wordt ook de stap over de grens gemaakt met de aankondiging van Cove Den Haag.

Op de plek waar Cove Den Haag opent, zat sinds 2014 Novotel Suites, een extended stay concept van Accor. Dat hotel beschikte over 118 suites met een kitchenette en een gordijn waarmee het slaapdeel was af te sluiten. Edyn maakt van die 118 suites de komende maanden 121 appartementen en studio's, die elk zijn uitgerust met een volledig uitgeruste keuken en een ergonomisch verantwoorde werkplek.

Het wordt een combinatie van studio's en open eenkamer appartementen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte van 250 vierkante meter met lobby, lounge en co-working area.

Intentie uit te breiden

‘Het tekenen van dit hotel is een mijlpaal in het groeiplan voor het merk Cove’, zegt Steven Haag, managing director van Cove. ‘Dit is niet alleen een signaal dat we de intentie hebben uit te breiden op het Europese vasteland, het is ook onze eerste conversie van een bestaand hotel tot serviced apartments. Ons gevoel zegt dat dit een logische manier is om snel te groeien.’

De groep edyn bestaat al ruim 20 jaar en is vooral groot in appartementenhotels en serviced apartments in de UK en Europa. Edyn hanteert de merken Locke en Saco, sinds juni uitgebreid met Cove.