Golden Tulip Noordwijk Beach voegt drie luxe torensuites toe

Golden Tulip Noordwijk Beach voegt drie luxe torensuites toe

Two Brothers Hotel Company laat in de oude toren van haar Golden Tulip Noordwijk Beach een drietal luxe suites realiseren. De suites zijn qua kleur en inrichting een hommage aan de vroegere tijden van luxe badplaatsen en openen officieel in februari 2022.

De drie nieuwe suites van strandhotel Two Brothers Noordwijk Beach Hotel/Golden Tulip Noordwijk Beach zijn ontworpen door ontwerpstudio HDVL Designmakers uit Hilversum. De suites hebben een eigen opgang en zelfs een eigen wenteltrap naar het hoogste punt van het hotelgebouw.

Daar, in het torenkoepeltje, hebben gasten een 360-graden uitzicht over het strand, de duinen en Noordwijk.

De geschiedenis van Noordwijk als badplaats begon in 1866. Het was de tijd van de badkoetsjes en badmannen. Strandbezoek was toen nog voor de elite: een dagje naar het strand was een chique aangelegenheid. Het zeewater zou een reinigende werking hebben. De komst van de stoomtram maakte het voor veel strandrecreanten mogelijk naar Noordwijk te komen. De unieke combinatie van strand en kleurrijke bloembollenvelden zorgde er tot slot voor dat Noordwijk uitgroeide tot 'Bloemenbadplaats van Europa'.

In die gedachte zijn bovenin de oude toren van het Two Brothers Noordwijk Beach Hotel/Golden Tulip Noordwijk Beach een drietal stijl-suites gecreëerd. Deze junior suites, met de namen Anna, Emma en Christina, zijn een hommage aan de vroegere tijden van luxe badplaatsen. Waarbij de rijke historie met de grootst mogelijke zorg in het vernieuwde complex verweven wordt. Baden, flaneren en dineren in stijl, in een periode tussen het oude gevoel, en de nieuwe tijd.

HDVL Designmakers heeft vaker haar tanden gezet in historische projecten zoals het monumentale AC Mainz Hotel, het oude krantengebouw The Slaak Hotel in Rotterdam of het kantoor van Claeren, in de kantoor villa van de voormalige Desso fabriek in Oss.

In 2018 onderging het hotel aan het Noordwijkse strand al eens een metamorfose, waarbij de derde etage gerenoveerd is. In 2020 werd het interieur van alle kamers onder handen genomen in een operatie waarbij ook kamers in Golden Tulip Zoetermeer-Den Haag en Golden Tulip Leiden werden vernieuwd.

Two Brothers Hotel Company

De naam ‘Two Brothers Hotel Company’ verwijst naar de twee zonen van eigenaren Jan en Evelien Roggeveen-van Duijn: twee prachtige jongens met elk een eigen karakter en elk een vorm van autisme.

Dat laatste heeft Jan en Evelien geïnspireerd om de ‘Two Brothers Hotel Company’ op te richten. Een bedrijf waarbij leer-, stage- en werkplekken voor jongeren die anders begaafd zijn, maar over een normale intelligentie beschikken. Zij worden op een deskundige en liefdevolle manier begeleid, zodat de jongeren zich op hun gemak voelen en zichzelf verder kunnen ontplooien.

‘Vanuit onze eigen ervaringen weten we exact wat deze groep jongeren nodig heeft aan begeleiding', laten de eigenaren weten. ‘Op allerlei afdelingen in het hotel - in de keuken, in de bediening, achter de receptie, binnen de administratie, binnen de technische dienst en de schoonmaakdienst - kunnen wij de jongeren een plek aanbieden. Als de werkzaamheden bij hen passen, kijken we hoe ze zich er verder in kunnen ontplooien. Zowel in het hotel in Noordwijk als in Zoetermeer hebben we voor managers gekozen die de jongeren met geduld en compassie kunnen begeleiden.’

Naast Golden Tulip Noordwijk Beach, dat 82 kamers heeft (na opening van de suites 85) behoort ook Golden Tulip Zoetermeer-Den Haag tot Two Brothers Hotel Company.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.