Vakantie in eigen land opnieuw het populairst

Vakantie in eigen land opnieuw het populairst

Acht op de tien Nederlanders willen dit jaar minstens één keer op vakantie, vooral dicht bij huis. Het Middellandse Zeegebied is uit, schrijft het AD maandag op basis van onderzoek van de ANWB.

43 procent van de vakantiegangers zegt dit jaar niet de grens over te gaan. Limburg, Gelderland, Drenthe en Zeeland zijn de meest genoemde provincies.

Andere populaire landen

De rest van de vakantiegangers blijft vooral in Europa, blijkt uit een groot vakantieonderzoek van de ANWB onder tweeduizend volwassen Nederlanders. Duitsland is met een derde de populairste buitenlandse bestemming. Daarna volgen Frankrijk (24 procent), Spanje (22 procent), België (20 procent) en Italië (16 procent).

Animo om op vakantie te gaan weer groot

Volgens Marjon Kaper, directeur Reizen van de ANWB, is de animo om op vakantie te gaan weer even groot als vóór corona. 'Nederlanders zijn de afgelopen twee jaar massaal thuisgebleven. Nu zie je dat iedereen weg wil: acht op de tien zegt tenminste één keer op vakantie te gaan. Begin 2020 was dat ongeveer evenveel.'

Coronajaar 2020

Nederlanders gingen in coronajaar 2020 de helft minder vaak op vakantie in het buitenland dan een jaar eerder. In de zomer brachten juist meer Nederlanders een vakantie in eigen land door dan in het voorgaande jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.