Van de Kromme Watergang* naar Rootsch in Zierikzee: transfer voor talent Maarten Kievit
Maarten Kievit, die sous-chef was bij De Kromme Watergang, maakt de stap naar het keukenteam van Rootsch in Zierikzee. Dat meldt PZC.

Maarten Kievit, die sous-chef was bij De Kromme Watergang, maakt de stap naar het keukenteam van Rootsch in Zierikzee. Dat meldt PZC.

Restaurant Odille* in Sint-Oedenrode ontvangt deze week zestig gasten die leven in armoede. 'We vinden het belangrijk om juist nu iets terug te geven aan de gemeenschap', zegt chef Casimir Evens.

De gemeente Groningen zet zwaar in op een veiliger uitgaansgebied.

Kasteel Montfoort heeft Ries Verburgt aangetrokken als nieuwe chef-kok. Met zijn komst gaat het kasteel vanaf 8 januari 2026 na lange tijd ook weer open als à la carte restaurant.

Waar gasten vroeger massaal voorin bleven hangen, bruist nu ook de achterzijde van het pand aan de Grote Markt in Gorinchem. In de nieuwe gastrobar Tavino is de bar de spil van het interieur: dertien meter lang, van marmer, hout en messing, met ronde uitstulpingen achterin die zijn uitgegroeid tot de populairste plekken.

Een mooi gedekte tafel is hét visitekaartje van elke horecazaak. Servetten spelen daarin een grotere rol dan vaak gedacht wordt: ze dragen bij aan sfeer, comfort en hygiëne. Airlaid servetten zijn het alternatief voor linnen waar luxe, gemak én duurzaamheid samenkomen.

Ruim een kwart (26%) van de restaurantbezoekers in Nederland vindt mocktails niet meer dan 'dure limonade'.

Wat zet je op de menukaart van je winterterras? Misset Horeca verdiepte zich in de trends voor gerechten op het winterterras en zette tips op een rij.

Uit de as herrezen en mooier dan ooit te voren. Nee dit is geen sprookje. Dit is het verhaal van Strandhotel Camperduin waar een elektrisch waxinelichtje brand veroorzaakte en alles op zijn kop zette.

Door de recente uitbreiding van het hotelportfolio in de hoofdstad, kondigt Leonardo Hotels een drietal benoemingen aan.

Een decennium geleden domineerde de hippe, industriële look. Ruwe materialen, staal en zichtbare constructies bepaalden het interieur en vaak ook de identiteit van een zaak. Vandaag zien we iets heel anders. Harde industriële esthetiek heeft stap voor stap plaatsgemaakt voor ronde vormen, zachtere lijnen, aardse tinten en rijke texturen. Horeca-interieurs van nu stralen comfort, natuurlijkheid, warmte en kwaliteit uit.

Bistro Luux in Weert heeft de deuren begin november geopend. Het is de zaak van voormalig sterrenchef Ron Lemmens, die eind juli na tien jaar de deuren sloot van zijn Flavours* in dezelfde Limburgse stad.

Hoe creëer je sfeer en beleving in een horecazaak zonder ingrijpende verbouwingen of torenhoge kosten? Interieurontwerper Patricia Carvalho van Amaré Interior Design laat zien hoe je met verf, behang, stoffering en een flinke dosis creativiteit een groots effect kunt bereiken. Zelfs als het bestaande interieur grotendeels moet blijven staan.

Dr. Wines is een nieuwe wijnbar & restaurant in hartje Den Haag. Eigenaren Hidde-Jurre Griffioen (29) en Annick van Bladel (27) openden in het pand waar eerder Wicked Wines zat hun eerste zaak. De ruimte werd totaal gestipt, alleen de terrazovloer bleef behouden.

Het aantal faillissementen is in oktober opnieuw afgenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op koude herfst- en winterdagen kun je gasten verrassen en verleiden met winterse koffies.

Djailany van de Laarschot gaat niet meer open met zijn restaurant Nastrium in Helmond. De chef en ondernemer kende veel tegenslag in het pand, dat ernstig beschadigd raakte door een aanrijding met een vrachtwagen.

Tijdens de open dagen van Satelliet konden bezoekers kennismaken met de nieuwe collectie én gastrotainment ervaren.