Luc Martin, chef en eigenaar van Pig & Rye

Luc Martin is moe, maar voldaan: 'In Pig & Rye deed ik alles wat ik wilde'

Nog niet eerder liepen de zaken zó goed als dit jaar. Maar restaurant Pig & Rye in Tilburg stopt er toch echt mee. Chef en mede-eigenaar Luc Martin...

Giovanni Christofoli en Thom Bos. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Vlees en vis zijn bijzaak bij restaurant Moose

Thom Bos liep al een tijdje met het idee rond om in Den Haag een flexitarisch restaurant te starten. Toen hij een oude bekende chef uit Groningen...

Rafaël den Hartog

Rafaël den Hartog start Surf 'n Sushi: 'Startbedrag op eerste dag terugverdiend'

Met slechts €275 start Rafaël den Hartog eind 2021 Surf 'n Sushi in de woonkamer van zijn ouders in Muiderberg. Inmiddels maakt hij zijn sushi in een...

Horecaondernemers over voorbereiding op Koningsdag: 'Winst wordt eerlijk verdeeld'

Horecaondernemers over voorbereiding op Koningsdag: 'Winst wordt eerlijk verdeeld'

27 april is het weer zover: Koningsdag! Voor de horeca hét moment om te pieken. Maar hoe bereid je je als ondernemer voor op deze nationale feestdag?...

Sabine van der Weide, Ayesta van Hoek, Lieke van den Elzen (vlnr,  beeld: Peter Hermeling, BlueMonque)

Dit keukenteam bestaat volledig uit vrouwen: 'Geen haantjesgedrag hier'

Michelin sprak onlangs de wens uit dat meer vrouwelijke chefs zich in keukens gaan manifesteren. 'Waar zijn ze?', vroeg de gids zich hardop af. Wel,...

Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel

Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel**: 'Je hebt impact als je de allerbeste best'

Met elke award die Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel** in Nijmegen ontvangt, groeit de interesse voor zijn botanische keuken. Elk weekend...

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Pannenkoe klaar voor landelijke groei: 'We zien ruimte voor 40 vestigingen'

Na tien vestigingen in Zuid-Holland is franchiseformule Pannenkoe klaar voor uitbreiding in de rest van het land. Het concept van Joost Suijten...

Raymond Plat (l) en Niels Leijssenaar van Restaurant Troef in Amsterdam.

Hoe blíjf je populair als restaurant? Bij Troef in Amsterdam houden ze het succes stevig...

Restaurant Troef in Amsterdam kende een superstart. Goede recensies in de krant, steevast een volle zaak, met personeel dat loyaal is vanaf het...

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Het kunstmatige eiland Pampus in het IJmeer voor Amsterdam is onderdeel van de op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkende 'De Stelling van Amsterdam'...

Ariane van Mancius.

Pionieren met échte prijzen in de horeca: wat levert het op?

Ariane van Mancius opende als eerste in Nederland een true price café om de 'onzichtbare kosten' van koffie, thee en sap inzichtelijk te maken. De...

Hoe Jaap van Wijck met zijn ontmoetingsplek de ontbijtcultuur naar Maastricht bracht

Hoe Jaap van Wijck met zijn ontmoetingsplek de ontbijtcultuur naar Maastricht bracht

Eigenaar en chef-kok Jaap van Wijck bracht de ontbijtcultuur vanuit New York, Berlijn en Amsterdam naar Maastricht. Met succes. Sinds 2017 is dagzaak...

De voordelen van deelname aan Dutch Hotel Award: 'Het heeft ons veel zelfvertrouwen gegeven'

De voordelen van deelname aan Dutch Hotel Award: 'Het heeft ons veel zelfvertrouwen...

Meedoen of niet meedoen, dat is de vraag voor veel hoteliers. Maar dat zou het niet hoeven zijn. Deelnemen aan de Dutch Hotel Award is namelijk een...

Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond.

Restaurant One* vraagt gasten vooraf menu te kiezen om niets te verspillen

Door de komst van de moestuin is Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond steeds meer over duurzaamheid gaan nadenken. Dat heeft er onder...

De voordelen én noodzaak om een erkend leerbedrijf te worden in de horeca

De voordelen én noodzaak om een erkend leerbedrijf te worden in de horeca

Het loont de moeite om erkend leerbedrijf in de horeca te zijn. Voor zowel de leerling als de meester. Maar hoe word je dat? En wat zijn de voordelen?

René Bogaart in Chez Lou Lou
Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Zoetermeer /  René Bogaart en Stephan en Samantha Spitsbaard. Dit drietal is verantwoordelijk voor Chez Lou Lou, een fine dining-restaurant. / interieur / exterieur / chef kok / gerechten

René Bogaart opent Chez Lou Lou in Zoetermeer: 'Fine dining anno 2024'

Op de naar eigen zeggen beste plek van Zoetermeer heeft René Bogaart voor het eerst in zijn lange loopbaan een fine dining-zaak geopend. Op het...

Einde strandpaviljoen Zeepaardje: Over vroeger en de zoektocht naar een opvolger

Einde strandpaviljoen Zeepaardje: Over vroeger en de zoektocht naar een opvolger

Een bloeiende zaak is geen garantie voor blijvend succes. Het vinden van een opvolger valt namelijk niet altijd mee. Daar kan Hans Kockx (68) over...

Hoe restaurant De Zon pannenkoeken & meer al tien jaar blijft stralen

Hoe restaurant De Zon pannenkoeken & meer al tien jaar blijft stralen

De ene crisis is nog niet achter de rug of de volgende dient zich alweer aan. Het leven van een horecaondernemer gaat niet altijd over rozen. Toch...

Hoe gaan horecaondernemers om met zzp'ers? 'Doe in ieder geval je huiswerk'

Hoe gaan horecaondernemers om met zzp'ers? 'Doe in ieder geval je huiswerk'

Hoe gaan horecaondernemers om met de inzet van zzp'ers? Zijn deze flexibele krachten een uitkomst en brengen ze expertise mee, of zijn ze te duur en...