Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Michelin

Filters instellen

Filters instellen

2
Filters wissen

Categorie

Type

Ondernemen

Eten & drinken

Bediening

Terras

Interieur

  • Giovanni di Nocera van restaurant Troef
    Wijn09:45

    Welke wijnen schenk je met Kerst? Deze sommeliers pakken uit met magnums en Coravin

    De trend in de horeca is die van minder alcohol drinken. En als we dan toch wijn drinken, dan liever minder, maar dan wel een betere of meer verrassende wijn. Antonello Nicastri (Flore**) schenkt zelfs meer dan vijftig wijnen per glas - en niet de minsten. Restaurateurs en sommeliers kiezen steeds vaker voor minder standaardwijnen en zetten net zo makkelijk een beetje oxidatieve wijn uit de Loire op de kaart als een spannende witte wijn van de Etna. Opvallend is dat vrijwel alle restaurants bezig zijn om de non-alcoholische pairing op orde te krijgen. Kijken we naar de wijnen voor de feestdagen, dan pakken veel restaurants uit met feestelijk schenken uit magnums.

  • Crowne Plaza Hotel Shutterstock
    Crowne Plaza09:28

    Dubbele erkenning op World Travel Awards voor Crowne Plaza Amsterdam-South

    Crowne Plaza Amsterdam-South uitgeroepen tot beste zakenhotel van Europa en Nederland

  • Keukenmanagement08:16

    't Voorhuys in Emmeloord investeerde 5 ton in een nieuwe keuken: 'Het werd een complete verbouwing'

    Hotel Restaurant Grandcafé 't Voorhuys is in 1996 gestart door Joke en Erik Hellendoorn en werd in 2013 door dochter Renée en haar partner Twan Hakvoort overgenomen. 'Vanaf dat moment zijn we gaan nadenken en sparen voor een nieuwe keuken', vertelt Hakvoort.

  • Ylja Berends van Wy in Maastricht won een Sommelier Award
    Michelin08:05

    Maastricht wil sterrenceremonie van Michelin tot 2029 organiseren: goed nieuws voor gastronomie

    De sterrenceremonie van Michelin blijft vermoedelijk tot en met 2029 in Maastricht. Een 'done deal' zou belangrijk zijn voor de gastronomie in Nederland, omdat de gids de inkomsten goed kan gebruiken voor het uitvoeren van inspecties.

  • Interieur en Inrichtinggisteren

    Satelliet maakt milieu-impact inzichtelijk met LCA-analyse

    Satelliet Hospitality introduceert levenscyclusanalyses (LCA's) voor haar collectie. Met deze methode wordt de milieu-impact van meubilair volledig inzichtelijk - van grondstofwinning, design en productie tot transport en recycling (cradle to grave).

  • Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel
    Emile van der staakgisteren

    Emile van der Staak wint als eerste chef Groeneveldprijs: 'We kunnen echt een rol spelen'

    Emile van der Staak, chef van De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, heeft samen met voedselbosboer Wouter van Eck de Groeneveldprijs gewonnen. Het is voor het eerst dat een chef de onderscheiding uitgereikt krijgt.

  • Gastrobargisteren

    Caert gooit het roer om: van fine dining naar gastrobar

    Restaurant Caert in Harderwijk schudt zijn oude veren af en laat zich van een nieuwe kant zien. 

  • In de horeca worden recepturen niet altijd goed geborgen
    Receptengisteren

    Hoe sla jij je recepten op? Van appgroepen tot 'het zit in mijn hoofd': in horeca is wereld te winnen

    Een notitieboekje onder een stapel theedoeken. Een printje met vetvlekken. Een recept in de WhatsAppgroep van het keukenteam. Of gewoon: 'Het zit in mijn hoofd.' Professionele keukens hebben moeite om hun recepturen op de juiste manier op te slaan en te delen. Gaat AI daar verandering in brengen?

  • Conceptontwikkelinggisteren

    Design in het glas: LuminAir vangt de lucht van Amsterdam in interieur én cocktails

    Op de 11e verdieping van het DoubleTree by Hilton bevindt zich LuminAir Amsterdam, een rooftopbar waar interieur, beleving en cocktails samen één verhaal vertellen. Alles versterkt het concept dat staat voor energie, licht, kleur en lucht.

  • NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst werd afgelopen jaar uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf Horeca.
    Leerbedrijf5 nov. 25

    Dit zijn de 10 finalisten van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026

    De Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 is bekend. Er werden dit jaar 52 erkende leerbedrijven genomineerd. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten. Eind november wordt bekend welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de Top 3.

  • Shutterstock
    Personeel verlof en vakantie5 nov. 25

    11 vragen (en antwoorden) over het ouderschapsverlof in de horeca

    Er zijn regels rondom ouderschapsverlof. Hoe werkt het met aanvragen en het uitbetalen van dit betaalde verlof. 11 praktische vragen.

  • Roos Rutjes. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie
    Vegan5 nov. 25

    Rozey: Plantaardig en vegetarisch eten voor een vaste prijs

    Bij Rozey eet je plantaardig (grotendeels) en vegetarisch voor een vaste prijs. Onder de vleugels van Club Culinair werkt initiatiefnemer en mede-eigenaar Roos Rutjes aan groei van de formule.

  • Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)
    Interieur en Inrichting5 nov. 25

    KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Beleving begint bij binnenkomst'

    In een paar seconden beslist een gast of hij of zij zich welkom voelt. Licht, geluid, geur, materialen, alles telt mee. Inrichting is allang geen sluitpost meer, maar een strategisch onderdeel van het horecaconcept. Steeds meer ondernemers investeren in uniek design dat de identiteit van hun concept versterkt.

  • Interieur en Inrichting5 nov. 25

    De mooiste horecainterieurs ter wereld: van droomachtig China tot creatief Amsterdam

    De winnaars van de Restaurant & Bar Design Awards 2025 zijn bekend. De internationale prijzen zetten jaarlijks de meest innovatieve en sfeervolle horecaconcepten in de schijnwerpers. Dit jaar viel ook Nederland in de prijzen. We Are Edn, het restaurant van het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal, won in de categorie 'Best restaurant/bar in a hotel' Europe. Een kijkje binnen de mooiste horecainterieurs ter wereld.

  • Jeroen van der Werf
    Awards en Onderscheidingengisteren

    De Toppr van oktober: Jeroen van der Werf, service manager bij The Ald Hotel in Den Haag

    Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.

  • Topchef Rogér Rassin: 'Het vlees mals krijgen, vraagt om aandacht.'
    Receptengisteren

    'Durf je stoof veel smaak te geven met Iers rundvlees'

    Wanneer de dagen kouder worden, groeit de vraag naar gerechten die gasten vertrouwd verwarmen en aangenaam verrassen. Dat is een stoof van rundvlees bij uitstek. En met Iers rundvlees maak je heel eenvoudig een gerecht dat niet alleen goed rendeert, maar ook fantastisch smaakt.

  • De vier ondernemers in een Parijs' bouillonrestaurant
    Openingen4 nov. 25

    Bouillon geeft horeca terug aan Amsterdammers: 'Overtuigd van dit soort nieuwe horeca'

    De horeca teruggeven aan Amsterdammers. Dat beogen ondernemers Michiel van der Eerde, Tom de Rooij, Jasper Albers en Nick van der Meer met een 'nieuw' horecaconcept in de binnenstad.

  • Openingen4 nov. 25

    The Harbour Club Amsterdam Oost lanceert nieuw dining entertainment concept Rumors

    Het fenomeen dining entertainment, ook wel eatertainment genoemd, verovert wereldwijd de horeca. The Harbour Club Amsterdam Oost breidt uit met een nieuw concept: Rumors.

Volgende pagina
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen