Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Inschrijven Terras Top 100

Filters instellen

Filters instellen

2
Filters wissen

Categorie

Type

Ondernemen

Eten & drinken

Bediening

Terras

Interieur

  • Pensioengisteren

    Nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2026: zo ziet die eruit

    Per 1 januari 2026 gaat de nieuwe pensioenregeling van Pensioenfonds Horeca & Catering van start. Wat betekent dit voor horecaondernemers?

  • Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)
    Bloggisteren

    KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Kies een duidelijke koers. Niet alles hoeft tegelijk'

    Na de drukte van december beginnen er weer nieuwe ideeën te borrelen. veel ondernemers gaan met een frisse blik het nieuwe jaar in en denken na over wat ze anders of slimmer willen aanpakken. Marijke Vuik blikt vooruit.

  • Hotels van Oranjegisteren

    Met verbouwing Hotel van Oranje krijgt Noordwijk grandeur terug

    De bouw van Hotel van Oranje in Noordwijk gaat in januari van start.

  • Personeel aannemengisteren

    Waarom Strandhotel Camperduin werkt met vluchtelingen: 'Het maakt je bedrijf sterker'

    Strandhotel Camperduin in Schoorl werkt al jaren met vluchtelingen.

  • Herman Cooijmans.
    Menukaartgisteren

    Restaurant Eden schrapt haar drie vaste menu's en gaat voor één keuzemenu: 'Dit is wat gast wil'

    Met hoeveel verschillende menu's wil je als restaurant werken? En wil de gast niet zelf het liefst achter het stuur zitten? Herman Cooijmans van restaurant Eden in Waalre heeft zijn drie vaste menu's ingewisseld voor één keuzemenu.

  • Shutterstock
    Faillissement voorkomen18 dec. 25

    Horst aan de Maas beschermt dorpshoreca met stappenplan

    De gemeente Horst aan de Maas kiest nadrukkelijk voor het behoud van horeca in haar kleinere kernen.

  • Shutterstock
    Fooi18 dec. 25

    Onderzoek: Eén op de drie gasten wil dat fooi helemaal wordt afgeschaft

    Het geven van fooi in de horeca staat onder druk. Ruim een derde (36%) van de restaurantbezoekers in Nederland vindt zelfs dat fooien helemaal moeten worden afgeschaft.

  • Foto: Tim van der Molen (l),  Laura Melo, Yoeri Roest en Tom van Dijk van restobar Nikotin
    Trends18 dec. 25

    Deze trends komen we tegen in nieuwe horecazaken: 'Kleine kaarten en eenvoud'

    Kleinere kaarten, flexibeler schenken en ongewone samenwerkingen: in nieuwe horecazaken in Nederland zien we anno nu enkele opvallende trends. We zetten er, aan de vooravond van 2026, een aantal op een rij.

  • Shutterstock
    Geluidseisen18 dec. 25

    Hoe om te gaan met (geluids)overlast door komende en gaande gasten

    Elke horecaondernemer weet het:  wie de landelijk vastgelegde geluidsnormen overschrijdt, riskeert een boete of erger. De regels daaromtrent zijn echter veranderd met de invoering van de Omgevingswet. Advocaat bestuursrecht Gertjan Teeuwen van Meester Advocaten legt uit hoe het zit.

  • Binnenkijken bij18 dec. 25

    Binnenkijken Nonna's Cucina Nieuwerkerk aan den IJssel

    Horecaondernemer Robér Willemsen opende onlangs zijn tweede Nonna's Cucina, nu in Nieuwerkerk aan den IJssel. Recent werden de private dining room en wijnkamer 'opgeleverd'.

  • Kassabon, met bijdrage voor bord en bestek
    Gastbenadering17 dec. 25

    Bijdrage voor bord en bestek, als twee personen één gerecht bestellen? 'Ze begonnen te dreigen'

    Een restaurateur in Limburg rekent al sinds jaar en dag een bijdrage van 5 euro, voor bord en bestek, als iemand een hoofdgerecht wil delen. Maar opeens kwam zijn zaak negatief in het nieuws. Gasten besloten het bonnetje online te zetten, waarna er een discussie los barstte over gastvrijheid in de Nederlandse horeca.

  • Wijn17 dec. 25

    Amsterdam Uncorked 2026: meer dan 70 producenten uit diverse wijnregio's present

    Op donderdag 12 maart 2026 vindt Amsterdam Uncorked plaats in de Kookfabriek Amsterdam. Het wijnevenement richt zich volledig op wijnprofessionals.

  • Personeel verlof en vakantie17 dec. 25

    Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?

    Een veel gestelde vraag op het gebied van personeel. Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?

  • Kamerprijzen17 dec. 25

    Hotels krijgen het zwaar door btw-verhoging, toch ziet Joost van Damme lichtpuntjes

    Hotels in Nederland wachten loodzware tijden door btw-verhoging op logies van 9 naar 21 procent. Hoe hotelier Joost van Damme die klap opvangt? 'Met eeuwenoude kernwaarden in een modern jasje.'

  • Transfers17 dec. 25

    Sam Hilkens nieuwe hotelmanager The Dylan Amsterdam

    The Dylan Amsterdam heeft Sam Hilkens als hotelmanager benoemd. Hilkens volgt daarmee Robbert van Rijsbergen op.

  • Wedstrijden en prijzen16 dec. 25

    Dit zijn de finalisten Wine Bar of the Year 2025

    De vijftien finalisten van de verkiezing Wine Bar of the Year 2025 zijn bekend.

  • Sergio Herman en zijn Frites Atelier
    Sergio Herman16 dec. 25

    Sergio Herman en zijn Frites Atelier openen in Londen, na serie sluitingen in Nederland

    Sergio Herman heeft een nieuwe vestiging van zijn Frites Atelier geopend in Londen. De opening volgt op een serie sluitingen in Nederland en moet de opmaat zijn naar verdere, internationale uitbreiding.

  • Horecabeurs16 dec. 25

    Horeca Vakbeurs Hardenberg presenteert vernieuwd programma

    Horeca Vakbeurs Hardenberg introduceert tijdens de komende editie, op 2, 3 en 4 februari, een vernieuwd programma.

Volgende pagina
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Inschrijven Terras Top 100
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen