ArtikelCaféTips om wespen te weren van het terras in de horeca Wespen, ze komen graag af op de zoetigheden op jouw horecaterras, maar het zijn onaangename bezoekers voor medewerkers en de gasten. Misset Horeca...
ArtikelRestaurantZomerse temperaturen? Extra opletten met koelapparatuur Koelingen hebben het zwaar te verduren bij zomerse temperaturen. Ze worden extra belast. Een pijnpunt in veel professionele keukens – waar de...
ArtikelFastserviceGezonde formule Freshly Chopped: ‘Dit is next level fastfood’ Bij gezonde formule Freshly Chopped draait het om salades, duurzaamheid en gezondheid. De eerste vestiging in Leiden is geopend. Na een periode van...
ArtikelFastserviceEnergie besparen in cafetaria: 'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten' Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...
ArtikelFastserviceCafetaria van Lier gaat over van vader op dochter Cafetaria van Lier gaat op termijn over vader Peter naar dochter Julia. Al werkte Julia van Lier in de gaafste hotels, ze droomt van een eigen...
ArtikelCaféWelke regels gelden voor de horeca op Koningsdag? Welke regels gelden er op 27 april op Koningsdag? Koninklijke Horeca Nederland zet de belangrijkste aandachtspunten op een rij.
ArtikelRestaurantRon Simpson van The Avocado Show over 'onweerstaanbare horecamarketing' ‘Ondernemen is zien wat iedereen ziet en doen wat niemand doet.’ Maar hoe zet je creatieve ideeën goed in? Creatief ondernemer en mede-eigenaar van...
ArtikelRestaurantSturen op kengetallen, hoe zit het ook alweer? Elke ondernemer kent ze uit zijn hoofd, de kengetallen in de horeca. 30 procent personeelskosten, 30 procent inkoopkosten, rond de 12 procent...
ArtikelCaféTips om horecamedewerkers bij te spijkeren over productkennis Productkennis gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de horeca. Niet alleen verwacht de gast dat een medewerker iets kan vertellen over smaak...
ArtikelHorecaRechtsvormen in de horeca, welke kies je? Bij een café of restaurant zijn de meest voorkomende rechtsvormen de eenmanszaak, de vof en de besloten vennootschap. Wanneer kies je welke...