artikel

Lamscroquet met aubergine en fetakaas

Restaurant

Ingrediënten:

  • 4 gram gelatineblaadjes
  • 2 stuks gepofte aubergines
  • 200 gram lamsgehakt
  • 130 gram boter
  • 120 gram bloem
  • 150 gram gevogeltebouillon
  • 70 gram in kleine blokjes gesneden fetakaas
  • peper en zout

Bereidingswijze:
Week de gelatineblaadjes in koud water.Bak in de tussentijd het lamsgehakt rul. Laat het gehakt uitlekken in een vergiet.Smelt de boter in een pan. Voeg in één keer de bloem erbij. Roer goed met een rubberen spatel om een gladde massa te verkrijgen.

Voeg de koude gevogeltebouillon erbij en blijf tijdens het verwarmen goed roeren met de rubberen spatel om klontjes te voorkomen. Kook de massa gedurende 3 minuten, onder goed roeren.Laat de massa iets afkoelen en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.Pureer de aubergines in een keukenmachine.

Voeg de auberginepuree toe aan de deegmassa, alsmede het lamsgehakt en de fetakaas.Breng op smaak met peper en zout (pas op met de hoeveelheid, fetakaas is ook zout).Laat afgedekt afkoelen en plaats de massa in de koelkast om te laten opstijven.Portioneer de salpicon, rol de porties in de gewenste vorm, en paneer ze.Frituur in olie van 180 °C.

Volgende week vrijdag een nieuw recept: Croquetten van linzen, gestoofde ossenstaart en ganzenlever.
Bestel dit boek nu met korting op Missethorecaboek.nl

Reageer op dit artikel